fbpx
„RELIGIA MEA ESTE DRAGOSTEA“

Iubirea, pandemia și bicicleta

de

Cu cât se apropie mult așteptatul 15 mai, simpaticul își tot face calcule și planuri. Oare ce sporturi vor fi permise? Tenisul cu siguranță, că acolo jucătorii se înjură în diagonală, la șapte metri distanță unul de altul, nu se înghiontesc și nici nu mai pleacă la vestiare împreună. Jucătorii de te tenis – despre marii amatori vorbim, desigur! – pleacă glonț la mașina personală și se descurcă acasă cu dușul din dotare. Așadar, reieșind tenisul din bobi, și-a pregătit echipamentul și geanta cu rachete. Dar, dacă autoritățile nu aleg tenisul, ce face?

S-a gândit, s-a răzgândit și a pus degetul pe ciclism. Clar! Ciclismul va fi pe lista de DA-uri. Și când se gândește la ciclism, îmi bate și mie obrazul că mi s-ar fi așezat „pandemia” pe ici, pe colo și trebuie să redevin slim, așa că m-a și inclus în echipa lui  de bicicliști. Problema este că face echipe și nici nu întreabă. Eu țin minte că, la ultima plimbare, am căzut direct în cap și nu mi-a mai trebuit bicicletă doi ani. Ca să nu zic de o altă întâmplare, tot de la noi de pe stradă, până în căzătură, când la o curbă am cotit-o drept în mașina unui vecin și a naibii mașină a început să urle ca nebuna. Trebuia să vedeți cum m-a luat talentul la ciclism viteză. Așadar, îmi pun eu întrebarea, ce să caut pe bicicletă?

Eu așa știu că, după efort, o bericică,  de supravieţuire după mine, de hidratare după alţii, pică foarte bine la casa sufletului ca să o citez și pe mama soacră că n-am mai scris demult despre ea. Și, dacă tot mi-am amintit de Dona Perfectica, cred că fi-su cu ea seamănă așa pasionat de două roți și de toate sporturile în general. Dona Perfectica a făcut mi se pare canotaj, a fost cârmaciul la 8+1 și, după aceea, s-a cățărat pe motocicletă și nu s-a mai dat jos de acolo decât pentru mersul pe tocuri. Așa că ce se naște din pisică tot șoareci manâncă și ‘mnealui, simpaticul, care are alergătura în sânge – că așa face, mă aleargă toată ziua ba încolo, ba încoace – n-are stare deloc și repară la biciclete ca să fim pregătiți și să fim organizați, în formații de trei, pe două roți. Bine, bine, dar după efort (și risc, în cazul meu), nu merge și-o bere? Nu! ‘Mnealui are teoria că berea se depune ca economia la CEC, așa că apa este sfântă, bere doar dacă are și el poftă.

Eu vreau reguli clare, trasee fără obstacole și o șa mai lată. Ca să fie clar, dacă ne foim pe bicicletă, unii dintre noi să putem să bem o bere rece ca să ne revenim din sperieturi și să ne reparăm moralul. Apa știți că duce la ruginire, de ce să insistăm cu ea? Vreau să bicicletez pe drumuri late și libere, fără autoturisme parcate sau în mișcare, fără plozi cu triciclete sau câini surescitați. Că eu îl înțeleg pe domnul primar care și-a scos iubita, în plină pandemie, într-un parc închis pentru public. Simpaticul din păcate nici măcar la primărie nu lucrează, așa că eu gesturi de iubire de-astea prin parcuri goale, ideale pentru mersul pe bicicletă, n-am să pup niciodată. Nu lucrează și nici nu candidează, deci tot prin hârtoape mă manifest în ciclism. Și da, nene, să-mi schimbe șaua! Să-mi pună una lată, să stau și eu ca lumea pe bicicletă și apoi pe orice scaun. După ce că-mi risc sănătatea încercând să țin ritmul cu echipa, atunci când cobor din șa sunt numai vânătăi.

Dacă onor soțul meu vrea să mă bage în echipa lui de ciclism, mai bine să schimbe toată bicicleta că asta veche nici nu îmi mai place. Să-mi ia una mai micuță, ca Pegas-ul de pe vremuri, cu șaua lată și lungă. Una frumoasă, cu coșuleț în față, care să aibă ghidonul roz sau vernil și de pe care să cad cu mai multă grație. În plus, aș vrea să nu mergem pe coclauri ca nebunii doar de dragul mișcării, m-ar interesa niște pauze de selfie, mai ales la începutul cursei, când sunt încă pieptănată cât de cât și nu mă strâmb de la efort, ca să mă pot posta pe pagina mea de Facebook, ca tot omul modest care face un sport serios.

Aștept nerăbdătoare să văd ce zice domnul ministru  și sper să aleagă tenisul la sporturi care sunt permise. În felul ăsta scap și eu vie și nevătămată din echipa de ciclism a soțului meu. Vă rog mult, domn ministru, alegeți tenisul, că în echipa lui de tenis sigur nu mă bagă!

FOTO CREDIT: www.pixabay.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title