fbpx
„RELIGIA MEA ESTE DRAGOSTEA“

Mi-ar plăcea să o cunosc pe Victoria West!

de

Da! Mi-ar plăcea să o cunosc pe Victoria West pentru că acum, după ce i-am citit cartea, știu că în spatele numelui de artistă și a înfățișării ei de școlăriță stă o femeie frumoasă, minunat de fragilă și puternică totodată, capabilă să transmită prin vers emoția tuturor trăirilor ei.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Nu știu foarte multe despre Victoria West, dar îmi place numele ei de artistă de cinema. Știu de pe Facebook că locuiește de ceva vreme în Canada, de unde, din când în când, postează texte foarte frumoase pe blogul  https://victoria.revistatango.ro. Uneori o văd în fotografii, pe Facebook firește!, și așa mai aflu, de la distanță, cum îi merge viața. În concluzie, o știu pe Victoria West, dar nu o cunosc deloc! Un clasic în viață, Paulo Coelho, m-a învățat din scrierile lui că atunci când îmi doresc ceva cu adevărat, universul întreg conspiră în favoarea mea. Și s-a întâmplat! Zilele trecute am primit pe email, în format electronic, un volum de poezii semnat chiar de Victoria West.

Sunset in Toronto se lansează în Canada zilele acestea și eu mă bucur să fiu unul dintre primii săi cititori. Sunset în Toronto este o surpriză frumoasă pe care Victoria West le-o face tuturor acelora care sunt dornici să îi cunoască sufletul, care vor să treacă dincolo de rezonanța unui nume frumos și a unei fotografii de școlăriță. Sunset in Toronto este la prima vedere o carte autobiografică, scrisă în vers alb și condimentată din când în când cu fotografii personale. Pentru mine este o poveste de dragoste, deoarece  fiecare poezie, într-un fel sau altul, m-a făcut să vibrez. Cuvântul magic love este cheia fiecărui vers. Iubire pentru soț, pentru copil, pentru părinți, iubire pur și simplu risipită cu mărinimie din preaplinul unui suflet pe care îl bănuiesc a fi foarte generos.

Citindu-i poeziile, m-am gândit că mi-ar plăcea să o cunosc pe Victoria West. Fiecare vers al său mi-a adus în lumina înțelegerii mele o femeie sensibilă, vie, mereu îndrăgostită, o femeie pe care mi-ar plăcea să o numesc, într-o zi, prietena mea. Fiecare poezie mi-a spus o poveste despre ea, și de fiecare dată m-a făcut să o văd în toate momentele descrise, m-a făcut să trăiesc alături de ea, cu toată forța, sentimentele care i-au umplut inima. Îi citesc poezia și o văd în  rochița nouă de mătase cu flori viu colorate – Long, flowy, silky. / Big flowers print, îndrăgostindu-se de bărbatul vieții ei. O simt fericită în Paris, în vacanța visurilor ei, locul pe care îl numește așa de frumos City of lights, city of love. Citesc și îmi simt lacrima pe obraz pentru că trăiesc alături de ea emoția maternității, mai ales că amândouă am spus cu nesfârșită dragoste, într-un septembrie frumos, privindu-ne pruncul: My child, my most cherished treasure… / I hold you in my arms and close to my heart. / The most beautiful baby in the world. / I feel complete. / I love you and I will always be there for you.

Feelings, Experiences, Places. Toate prinse într-un noian de trăiri, mereu în umbra celui mai frumos și complex sentiment născut vreodată într-un suflet de om, IUBIREA. Mi-a plăcut tot  ce am citit, m-a însuflețit fiecare poveste, m-a făcut să mă întorc la momentele mele de femeie, de mamă, de copil. Am citit ușor, am citit cu drag și am regretat când am ajuns la ultimul vers al manuscrisului. Am primit un dar care mi-a mângâiat sufletul și pentru asta îi mulțumesc Victoriei.

FOTO CREDIT- Victoria West

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Categorii:
PRIETENIE · STIL

Comentarii

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title