fbpx
„RELIGIA MEA ESTE DRAGOSTEA“

Fată dragă, dacă stai în casă, nu-ți bate la ușă nici măcar poștașul!

de

Cum necum, unde de unde, vine EL călare pe-o mătură mare  sau cum o putea și s-o nimeri. Ceva cai  putere și o inimă caldă sigur stau ascunși pe undeva pentru tine. Dar cum și de unde vine jumătatea jumătății? Unde este EL și cum îți sare în cale? Uite o frământare și un stres de care scapi doar dacă te lovește un car de noroc. Altfel, din pripă sau orbire temporară, te grăbești, confunzi iubirea mare cu febra imaginației tale și nimerești cine știe ce Făt-Frumos cu defecte de fabricație. Este adevărat însă că norocul și-l mai face și omul cu mâna lui, în cazul de față, cu mâna ei frumos pavoazată cu unghii vopsite în culorile pasiunii.

Dar ce te faci și cum faci ca să ai noroc? Păi. Simplu. Ieși din casă! Nu mai sta cu ochii în televizor, lasă naibii telefonul și ieși din casă! Ieși sub orice pretext și nu doar ca să duci gunoiul sau să iei două pâini din colțul străzii. Ieși! Du-te! Du-te cu motiv sau fără. Vezi oameni! Norocul nu te găsește dacă stai în geam și nici pe Facebook. V-am mai spus. Singura pe care a lovit-o norocul la fereastră a fost Rapunzel, dar acolo încă mai am niște dubii legate de băiatul de la escaladări care a rezolvat problema. Nici balconul nu este soluția – Julieta, sărăcuța, n-a nimerit-o bine deloc. Iar despre Facebook ce să vă zic? Am văzut niște lipeli care, când le-a picat filtrul, n-au mai fost mișto deloc.

Unde este EL și ce prășește în tot timpul marilor tale căutări? Că tu ai prins ideea și te dai dusă de acasă. Dar EL? Pe unde circulă, ca să știi, să-ți iasă în dum? Aici problema se complică grav. Nu știu să-ți spun unde este și ce face. Poate fi la vreo bericică sau în tura de noapte. Poate fi la mamițica în cocon sau la un fotbal cu băieții. Habar nu am! De aia este greu și îți trebuie noroc. Poate că e la tribunal ca să finalizeze vreun divorț sau și mai și, dar nu imposibil, gângurește în vreun coșuleț de barză (nu mă bombăniți că s-au mai văzut cazuri!).  Aici deruta este totală, de aceea tu, draga mea, trebuie să fii peste tot, dar, și asta cu  mare artă, să nu dai senzația că ai căuta ceva sau pe cineva, adică să nu te lovească vreo disperare mare și să greșești când pui ochii pe cine știe ce zmeu reșapat. Tu îl cauți pe Făt-Frumos, ca să fie clar că știi ce vrei și ți-ai fixat corect azimutul.

Așadar, tu ești peste tot. Cauți, dar te faci că nu cauți. Caști ochii și urechile și nu te mai grăbești la măritat! Da! Asta este sfatul meu de aur – dacă vrei să fii fericită, nu te mai pripi! Lasă, soro, să curgă apă pe Dunăre și nu te mai grăbi! Ascultă-ți inima cu adevărat și fă pasul către căsătorie atunci când simți tu, nu mama sau bunica, nu vecinii de pe stradă sau colegii de la serviciu. Tu și atât. Este viața ta și este cel mai important lucru pe care îl ai. EL-ul tău este sigur undeva și te așteaptă fără ca măcar să știe. Toate lucrurile bune se întâmplă când le vine vremea, de aceea nu forța mâna norocului tău.

Fetițo, ieși din casă, că în vremurile astea de mare digitalizare, nu-ți mai bate la ușă nici măcar poștașul! Nimeni nu mai vine așa, de capul lui. Ia-ți poșetuța și hai la film, la teatru, cu prietenii în sus și în jos! Mișca-te în dreapta și în stanga, că atunci și norocul se ține după tine. În plus, trece viața mai frumos și mai vesel. Știu că pandemia te-a încuiat  în casă, știu că te-a făcut prizoniera unui online iluzoriu, dar atunci când se poate, fă tot ce ține de tine ca să fii fericită! Deschide ușa coliviei și ieși între oameni, la o cafea și un zâmbet de soare.

Gata! Ne-am înțeles. Ieși din casă, te bucuri de prieteni și de tot ce îți oferă fiecare zi frumoasă, nu te mai grăbești, că în vremurile noastre s-a șters din vocabular expresia fată bătrână, și când îți scoate viața în cale iubitul care îți este sortit, fii zâna lui și atât. Mamă are, nu-i mai trebuie încă una. Fii prietenă și iubită, partener de drum lung și fericit!

FOTO CREDIT: www.pixabay.com

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Categorii:
ATITUDINE

Comentarii

 • Sunteti foarte inteleapta,as vrea ca toate tinerele si cele mai putin tinere sa aiba o prietena,o sfatuitoare buna cum sunteti dv doamna mea draga👍🙏🍀

  Ioana 12 iunie 2021 11:51 Răspunde
 • Fain articolul! Bune sfaturi!

  Violeta 18 iunie 2021 19:34 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title