fbpx
„RELIGIA MEA ESTE DRAGOSTEA“

Silicoanele noastre cele de toate zilele

de

Nu e mare șmecherie să dai sfaturi și să o ții una și bună cu frumusețea care vine din interior dacă te-a lovit norocul să semeni în neam cu sora păpușii Barbie. E ușor a scrie versuri, când nimic nu ai a spune, vorba lui Eminescu, pentru că  e ușor să dai sfaturi când cazi dimineața din pat și nu ai nevoie de retușuri. Sigur, dacă mă întrebați pe mine, și eu cred că nu este suficientă perfecțiunea fizică, pentru că sufletul luminează ochii, iar ochii fac omul frumos.

Când Claudia Schiffer vine și povestește cum își dădea ea cu creme pe ochi încă de la 16 ani că așa a învățat-o mamaia dumisale, o respectabila frau dintr-un land la fel de respectabil, ne gândim că ori vrea să ne vândă ceva cosmetice, ori vrea să se laude că super mă-sa mare i-a dat o genă bună. Când Barbra Streisand zâmbește, te farmecă instant cu perfecțiunea ei al naibii de imperfectă. Uiți de nas și de pistrui și te întrebi cine dă șarmul cu kilul și de ce nu-l distribuie la toți în cantități egale să se ajungă la toată lumea, nu numai la ăia din față.

Toate femeile sunt frumoase, doar că nu toate știu acest lucru. Sunt frumoase când  ochii lor sclipesc și când se simt bine în pielea lor. Sunt frumoase când se îngrijesc și la trup, și la suflet. Sunt frumoase când nu își ascund anii și îi poartă frumos, pentru că nu-i așa, pentru toate există un timp și o vârstă. Sunt frumoase și la cupa A, și la cupa D, cu buze pline sau nu, cu riduri de expresie și argint în păr. Cum spuneam, toate femeile sunt frumoase, iar industria chimică are grijă să ne împingă de la spate ba cu o vopsea nouă de păr, ba cu un rujuleț cool sau și mai și cu un pic de silicon sau de botox. Fiecare după posibilități și deschidere conceptuală.

Chiar nu știu de ce ginerele meu are o problemă cu decolteul! Se alinta o doamnă într-un atelier de croitorie, uitându-se mulțumită la moștenirea cupă C cu care o înzestrase pe fie-sa. Soțul meu nu este așa. El nu zice nimic și eu am purtat decolteu că am avut ce arăta. În loc să țină socoteala la mărimea V-ului din decolteu, ginerele meu mai bine ar calcula cât are să-mi dea. Minim 3.000 de euro pentru că l-am scutit de silicoane! O tânără frumoasă, venită să-și probeze o rochie spectaculoasă cu spatele gol și decolteu adânc, toarse și ea la rândul ei ca o pisică mulțumită de siestă  Să știți că și la  mine tot naturale sunt! Par puse, dar nu sunt!

Un pic de ceva acolo, un pic de ceva dincolo, de la mama natură sau de la domnul doctor, nu contează atât timp cât rezultatul este unul care avantajează și nu s-a sărit nici calul, nici cămila cu retușul, mai ales că mulți văd, puțini cunosc. Cosmetica, slavă Domnului, e bogată în tratamente și proceduri care mai de care mai eficiente și neinvazive. Chirurgia estetică vine și ea să ajute ba cu o șlefuire de nas, ba cu o mărire de cupă. Ce este frumos și lui Dumnezeu îi place dacă s-a păstrat măsura.

Nu pledez pentru frumusețea obținută din bisturiu și kilograme de botox, eu prefer cosmetica și machiajul profesionist, dar dacă este nevoie și nu se caută transformarea buzelor în bot de rață și a sânilor în lubenițe, dacă nu se exagerează și se fac doar corecții elegante pe ici, colo, care nu deformează, dacă în felul acesta femeia se simte mai frumoasă și mai fericită, atunci nu văd de ce am judeca aceste alegeri.

Toate femeile sunt frumoase când râd și sunt fericite, când se acceptă și se iubesc pe ele însele și știu să își pună în valoare acel ceva care le face speciale și de neuitat numai pe ele.

 FOTO: pixabay.com

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Categorii:
frumusete

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title