fbpx
„RELIGIA MEA ESTE DRAGOSTEA“

Uite așa, din floare în floare, spre victoria cea mare

de

În viața asta fiecare se alege cu ce se poate. Uită-te, spre exemplu, la vecinii de la doi din blocul nostru: el s-a ales cu o blondă bună de dus la concursuri de trap și alte scheme cu copitele, ea s-a ales cu o tuse seacă și un junghi intercostal. El i-a dat unei tinere să mănânce o pâine ca secretară cu drepturi depline și extinse, în particular, la rang de metresă de lux, ea a făcut selecția de CV-uri pentru concursul de secretară la firma lui bărbată-su și, dorind să se arate stăpână pe oala cu ciorbă și posesoarea unei mentalităţi moderne, a ales-o pe cea mai fățoasă fără să-i consulte foaia matricolă și cazierul amoros. Acum, blonda bate lumea încolo și încoace, în city break-uri și vacanțe long term, iar nevasta așteaptă să-i vină poștașul cu decizia de divorț și pensia alimentară.

Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită. Doamna X se zbate și se agită să o ajute pe minunata doamnă Y, care i-ar fi și prietenă, și confidentă la o adică. Dă telefoane, activează relații, se caută la pușculița secretă de care nu are știință bărbată-su și chiar reușește să rezolve și problema, și dilema. Doamnei Y, minunată cum se știe, începe să-i stea în gât ajutorul primit, îl uită pe „mulțumesc” prin glandele de la gât și se uită cu prietenie chiorâșă ori de câte ori se întâlnește cu X-uleasa. Ce mare lucru a făcut pentru ea? Ce să zic, şi ea ar fi făcut la fel, dar n-a avut ocazia! Te pomenești că acum vrea să-i fie recunoscătoare pe veci? Un gând bun azi, un gând bun mâine și uite așa, prototipul Y începe să-l urască și să-l sape pe la prieteni și alți cunoscuți pe prototipul X, cu atât mai mult cu cât, în calitate de confidentă, avea destulă bază de date. Biata doamnă X nu pricepe nici azi ce i se întâmplă și de unde i se trage, că ea sărmana n-a făcut decât de bine.

Cine râde la urmă râde mai bine. Când s-a măritat, o amică de-a mea a avut de tras bine de tot cu viitoarea mamă soacră. O acritură blondă, dar mieroasă, care una îi spunea ei lățindu-și botul rujat intens peste toți dinții și alta îi spunea lui fii-su cu gura pungă de otravă. Că fata-i urâțică și cam grasă, că-i sărăcuță și neghioabă, că-i o greșeală foarte mare și fără studii superioare interesante. Din fericire, băiatul semăna mai mult cu tac-su și nu se ambala la împunsăturile bine intenționate ale mamei lui. El o iubea pe fata lui plinuță și cuminte și se vedea cu ea pe termen lung, cu pirostrii oficiale și-o casă plină de copii. A înghițit în sec socrela, și-a ocărât bărbatul că-i nevolnic pentru că nu pune piciorul în prag și a râs cu lacrimi de viitoarea ei noră cu prietene de teapa ei. Vremea a trecut, pe soacra blondă a anchilozat-o vârsta și reumatismul pentru că, deși se spune că veninul este anti-ageing, în cazul ei nu și-a făcut efectul. Nora-i frumoasă și fericită, trăiește bine cu bărbatul și are casa plină de copii. Din când în când, mai sună telefonul și-o voce mieroasă îi cârâie în urechi: Auzi, fetița mamii, să treci pe la noi, te rog, că ne-a dat să facem injecții cu nu știu ce și mână ușoară ca a ta nu are nici Olga de la cinci, care ne mai ia și cinșpe lei la înțepătură!

Nu mor caii când vor câinii și nici câinii când vor stăpânii. Nu se împiedică șefa să-și rupă gâtul din cauza vorbelor de duh transmise telepatic de vreun angajat supărat pe cine știe ce, chiar dacă umblă pe tocuri de 12cm pe post de extensie la înălțimea ei micuță. Nu se împiedică nici angajata model care îi stă în gât șefei pentru că este deșteaptă și muncitoare, iar șefa are o senzație tâmpită că îi vânează postul de corporatist cu carieră. Nu se împiedică nimeni tam-nisam, decât dacă este ajutat să se împiedice și, din păcate, se mai întâmplă și așa.

Și uite așa, din floare în floare, spre victoria cea mare, care o fi ea pentru fiecare în parte!

FOTO- www.pixabay.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Tag-uri:
· · · · · ·
Categorii:
GANDURI

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title