fbpx
„RELIGIA MEA ESTE DRAGOSTEA“

Nevasta cuiva poate fi cineva…doar dacă vrea ea!

de

Sunt femei pe care numele le-a scos din anonimat și le-a pregătit un loc călduț într-un post bunicel sau le-a deschis uși peste uși, când a fost cazul și când a fost nevoie. Nevasta cuiva, amanta cuiva, fiica sau nepoata altcuiva… Cineva-ul care împinge pila într-o organigramă înțesată cu diverși.

Nevasta cuiva știe să înghită o minciună oricât de gogonată ar fi, știe să închidă ochii, chiar dacă spectacolul iubirii clandestine se joacă cu sala plină. Tot ea știe să mascheze cu pomadă o urmă de palmă sau să ascundă o lacrimă la colțul unor ochi care trebuie să vadă și să îndure o falsă fericire în fiecare zi.

Nevasta cuiva nu îl știe pe „Nu”. Ea este cuminte și ascultătoare. Nu îl supără pe EL-ul  care a scos-o în lume, care a urcat-o în limuzine și care i-a învârtit luxul pe degete și prin șifonier. Impecabila nevastă a cuiva nu poate decât să spere că dragostea lui va dura la nesfârșit, iar dacă va fi să o împartă, atunci să fie pe tăcute pentru că ea este doamna X și numele pe care îl poartă face toți banii și deschide tot ce e de deschis.

Nevasta cuiva este învățată să fie lingușită. Societatea îi fluieră la ureche tot ce i-ar plăcea să audă, pentru că doamna vorbește cu domnul și atunci, pe o scară a intereselor personale legate de succes și carieră, e bine să fii în relații foarte bune și cu unul, și cu altul. Nevasta cuiva este victima propriului ego pe care lumea din jur i-l cultivă meschin.

Fundamentul unei căsătorii este iubirea și probabil că marea majoritate a cuplurilor au pornit la drum mână în mână, îndrăgostiți de ideea unei vieți împreună. Marea artă într-o relație de drum lung este însă felul în care această iubire se menține, se transformă, rămâne acolo, între cei doi, temeinică în timp. De aceea, de multe ori, și EL, și EA, treziți într-o poveste care nu mai este a lor, o cos cu ață albă și cu compromis pentru că EL a ajuns între timp cineva, iar EA este mama copiilor lui. Statutul social, numele etalat și pe statul de salarii, și pe haina de blană, puterea numelui lui care îi conferă și ei o aură specială, toate o țin legată de EL și de poziția lui în lume.

Este adevărat că în zilele noastre, când femeile au alte șanse de dezvoltare și când nu lumea nu mai judecă așa ușor orice divorț, multe  femei tinere și curajoase se leapădă cu demnitate de un nume și de un EL. Și, de cele mai multe ori, cele care știu că stau pe picioarele lor, cele care știu să crească în lumină așa cum își doresc, așa cum visează pentru ele, ajung să fie ele însele numele care le deschide uși, numele care le garantează o viață pe placul lor.

Noi avem norocul să trăim alte vremuri; unele în care mentalitățile s-au schimbat, unele în care femeia a făcut pasul în față și și-a arătat valoarea. Sunt multe cupluri valoroase în care EA și EL fac echipă, în care EA nu este împinsă în organigrame supraaglomerate de pile, iar EL, chiar dacă a ajuns în vârf, știe să-i dea aripi partenerei sale. Nevasta CUIVA poate fi CINEVA, fără a fi în umbra bărbatului ei, dar trebuie să vrea și trebuie să înțeleagă ce șansă imensă are – pentru că se poate, dar pentru asta trebuie să vrea.

Vă doresc să fiți fericite, în cupluri frumoase, alături de bărbați puternici, care vă dau șansa de a fi voi însevă, să fiți cineva în lumea aceasta nouă a noastră, a femeilor care vor să fie mult mai mult decât să fie  un simplu decor.

FOTO CREDIT – www.pixabay.com

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Categorii:
ATITUDINE

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title