fbpx
„RELIGIA MEA ESTE DRAGOSTEA“

Gesturile mici fac dragostea mare

de

Noi nu ne rupem și nu ne risipim. Dragostea noastră a băut apă fermecată, dar dragostea noastră  se usucă de dor. Noi nu băgăm de seamă, avem atâtea de făcut și atâtea de împlinit. Cărăm în spate grijile noastre și grijile altora, trăim după un orar ciudat, într-un timp fără timp, alergând stresați de la o oră la alta, de la o avarie la o altă avarie. Nu știm și ne neglijăm, prea obosiți, prea îngândurați, prea cotropiți de gânduri și scadențe. Dragostea noastră tânjește egoist după povestea ei de la început. Ea nu înțelege că ne grăbim, că nu mai avem timp pentru cafeaua de dimineață ori pentru sărutul de zi frumoasă. Nu știe ce sunt alea termene și situații, bilanț și balanță, avize și autorizații. Nu știe și nici nu vrea să învețe. Dragostea noastră ţine doar contul de profit și pierderi, pentru că fericirea este profitul ei și pierderile, rătăcirile noastre.

A fost o noapte în care am văzut o umbră mică pe pernă. Am lovit-o cu mâna intrigată de prezența ei neașteptată. Umbra a căzut pe podea cu zgomot metalic. Un ineluș de aur cu piatră roz mă aștepta printre razele lunii. Era Valentine’s Day și mai erau patru zile până la nunta noastră. Apoi au fost cincisprezece trandafiri galbeni, minunați, cincisprezece ca și cifra zilei în care s-a născut copila noastră. Am și acum cerceii pe care i-am purtat la prima noastră escapadă de îndrăgostiți. Nu știu cum am făcut, dar m-am trezit fără unul din ei și mi-a părut rău că i-am desperecheat pentru că erau de la mama. Într-o zi, la ceva distanță de la întâmplare, am găsit lângă oglindă perechea întregită, și am știut că n-a fost magie şi că tu comandaseşi un altul la fel.

A fost apoi momentul în care, răpus de talentul meu culinar, ai hotărât că numai tu vei face omleta în casa noastră și așa a rămas. Atent mereu să fim fericiți, mi-ai iertat nepriceperile și ai pus în loc stăruința și priceperea ta. M-ai încurajat mereu să cresc, să încerc, să nu mă dau bătută. Chiar și la bucătărie, deși este evident că m-am născut cu un defect ciudat, o lipsă majoră de talent și de dorință într-ale fierturilor si sosurilor cu sare și piper.

Dragostea noastră ne cere înapoi. Așa cum eram, așa cum suntem noi. Ea nu ne lasă să trecem prin timp, sec, fără culoare. Noi doi ne-am cunoscut din întâmplare, doi străini, două vârste, două povești. Nimic nu prevestea întâlnirea noastră, nimic nu te chema în viața mea. Nu ne-au unit nici prietenii, nici site-urile matrimoniale. Nu mă căutai, voiai doar insula ta. A fost să fie, să se întâmple, şi noroc, și destin pentru amândoi.

Mereu împreună cu zile frumoase și gesturi de drag și de dor, cu flori la ghivece și bilete la film sau la teatru, mereu împreună acasă și la muncă, umăr la umăr, și la bine și la greu. Dragostea noastră ne cheamă la ea, trebuie doar să ne oprim și să ne tragem sufletul, să ne scuturăm de grijile altora și să ne închidem scadențele.

Să fim deștepți! mi-ai spus când am intrat pe ușa sălii unde s-a oficiat căsătoria noastră. Să fim deștepți, să fim deștepți… Căsătoria este o cursă de drum lung. Uneori drumul este lin și drept, alteori răscruci peste răscruci îi schimbă direcția și mersul. Căsătoria poate fi o poveste frumoasă, dacă dragostea mare se hrănește mereu cu grijă și respectul ambelor inimi, dacă primește mereu din dulceața gesturile mărunte, dar semnificative în contextul superb al iubirii. O păturică așezată peste umerii înfrigurați, un pachețel cu ceva bun lăsat pe birou în miez de zi, un dar fără o dată anume sau un telefon ca să știu că ești bine. Dragostea mare nu se cumpără cu aur, dragostea mare se trăiește în toate gesturile mici, dar delicate ale unui cuplu de îndrăgostiți.

Dragostea noastră nu se va pierde pentru că a venit mai presus de voința noastră și ne-a unit în ciuda tuturor părerilor lumii. Noi nu ne rupem și nu ne risipim, mergem mai departe, umăr la umăr, la bine și la greu, legați de iubirea noastră care a băut din apa fermecată a nemuririi.

Foto: www.pixabay.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Categorii:
DRAGOSTE

Comentarii

  • Draga mea iti doresc sa fii fericita si tot asa sa fii toata viata alaturi de cei dragi implinita cu vise si ralizari frumoase. Va doresc sanatate si va iuuuuubesc. Va imbratisez cu drag.

    Gheorghita Constanta 18 februarie 2018 7:08 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title