fbpx
„RELIGIA MEA ESTE DRAGOSTEA“

Cei mai tari dintr-o parcare goală, bărbații cu mai multe femei

de

Pentru unii, o singură femeie este prea puțin pentru că o singură iubire la vedere nu le validează orgoliul de macho. O singură femeie, fie ea cea mai frumoasă şi iubitoare femeie între femei, îi plictisește, nu le demonstrează puterea de seducție. Provocarea vine din umbră, de la amantă. Relația clandestină îi dă curaj, îi întregește, îi face să se simtă cu adevărat bărbați. Și ca să fie cu adevărat satisfăcuți în marea admirație de sine, ca să le arate cine este jupânul, le gelozește și le ține din scurt pe toate.

Bărbații care încurcă mai multe femei sunt egoiști şi meschini, pentru că trăiesc doar după calendarul lor, într-o piesă de teatru în care doar ei semnează scenariul și regia. Ei au Crăciun și An Nou, au ieșiri la iarbă verde cu prietenii și concedii pe malul mării cu iubita mințită, dar declarată relație oficială la sfatul popular și la biserică. Bărbații mincinoși, care risipesc amorul în mai multe dormitoare, au escapade la munte sau la Paris, după cât poate să-i ducă buzunarul pe ei sau pe amante, excursii de o zi sau două declarate acasă corvoade de serviciu numite ședințe, delegații ori teambuilding.

Nu este nici simplu, nici ușor să trăiești pe furate, să te ascunzi după paravanul unor povești mințite. Nu este la îndemâna oricui mersul acesta pe sârmă între două case, între două explicații, între două femei, între două rânduri de lacrimi. De cele mai multe ori, ele nici nu știu una de cealaltă. Nu știu că sunt capete de pod, nu văd că sunt doar niște popasuri, pentru că iubirea este oarbă și vine la pachet cu speranța întemeierii unei familii fericite. Din păcate, atunci când rup vălul minciunii, ele sunt prea slabe ca să mai schimbe ceva în ecuația iubirii lor și acceptă statutul de număr doi, sau sunt prea legate de el,  au rate la bancă și copii la școală și atunci închid ochii și se străduiesc să ignore prezența femeii din umbră. Dar fluturașii zboară și caută florile cele mai mândre, așa că nu e de mirare, că, plictisiți de ce au acasă sau în relația paralelă, mai ales atunci când apar fisuri în zidurile ridicate de ei prin minciună, bărbații nestatornici fug laș să caute alinare și iubire curată în alte brațe naive și nevinovate.

Bărbații cu mai multe femei sunt de fapt oameni slabi, care se hrănesc cu iluzia puterii  sorbită din paharul otrăvit al minciunii. Sunt slabi și nefericiți pentru că au mereu nevoie de confirmarea masculinității lor. Nu se uită liniștiți în oglindă pentru că nu știu ce văd acolo. Și nu știu cine le zâmbește peste umăr- soția, amanta, amanta de după prima amanta… Cine sunt ele de fapt? Ce sunt ele în raport cu el? Note de 10, trofee pe pragul marelui ego, validări ale unui farmec mereu pus la încercare? Ce sunt ele de fapt? Femei mințite cu promisiuni de iubire, femei naive care îi mulțumesc o vreme până la marea plictiseală? Femei trecute în statistica personala a marilor seducători, numere fără număr, care nu aduc nici formă nici fond. Ce văd ei în oglindă? Farmec risipit în promisiuni deșarte, singurătate și nesiguranță, indecizie și semne permanente de întrebare. Fug de la o femeie la alta, cu altă poveste și altă minciună, le încurcă și le complică viața, le prind în plasa șarmului personal ca un păianjen în plasa lui letală. Fug ani la rând prin viețile altora, adorați cu patimă sau goniți fără regrete, fug ani la rând prin viețile lor și, la scadență, nu înțeleg de ce la ei unu și cu unu nu fac doi.

Bărbații învățați cu mai multe femei, rar se opresc din cursă. Lupul își schimbă părul, dar năravul ba.

 

FOTO: www.pixabay.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Categorii:
ATITUDINE

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title