fbpx
„RELIGIA MEA ESTE DRAGOSTEA“

Ce facem noi de pandemie?

de

Simpaticul, soțul meu, mare consumator de YouTube, i-a descoperit pe Marcela și Bobby B. Așa își petrece el timpul în pandemie. Ori se uită la Bobby B., care încearcă tot felul de scule de grădinărit, ori se uită la chef Marcela, care face salată cu cârnați.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ca să fiu sinceră, Bobby B. nu îmi face mari probleme. El dă cu rindeaua, pune trandafiri sau cosește, chestie care îl îndeamnă pe simpaticul meu cu acte să simtă nevoia să facă și el una, alta, prin curte. Așa de tare îi place de Bobby B., că ne ține și pe noi la curent cu activitatea domnului gospodar. Problema mea este frumușica de Marcela, o ardeleancă gureșă – nu știu ce gătește pe acolo, dar știu că-l zăpăcește cu vorbitul. El stă ca mielul cu căștile pe urechi și ascultă ce-i zice ea. Din când în când, mai și vorbește cu ea. Aud așa de departe un Marcelo, unde-o fi tu acum, că mor de poftă. Auzi nevastă? Pune cârnați în salată.

Am auzit de cârnați o dată, am auzit de două ori, a treia oară am pus și eu muntenește piciorul în prag. Am scos din frigider niște cârnați de casă făcuți de mama, care este artistă la gătit, i-am tras pe tigaia-grătar cu care s-a dotat dumnealui de vreo două săptămâni, de când mă înșală cu doamna (cred că așa a văzut la ea pe YouTube!), am trântit o mămăligă și-o țuică pe masă și am strigat să mă audă tot satul: hai, măi române, la masă că avem doar cârnați, fără salată! Am sabotat-o bine pe Marcela asta pentru că am pus și salată de sfeclă roșie, care mie îmi place mult, dar despre care m-a informat simpaticul că și ei i-ar plăcea.

Eu eram mulțumită cu  ce gaseam pe net. Când nu știam ceva și trebuia neapărat să gătesc, dădeam repede pe-un filmuleț pe YouTube și îmi trăgeam niște concluzii. Pot sau nu pot… am sau n-am chef. Simpaticul știa secretul și uneori vorbea și el cu  doamna din filmuleț peste umărul meu: nu știe, doamnă, că dacă știa, nu apela la dumneavoastră. Doamna nu auzea comentariile și îmi explica mie și restului de follower-i cum se face, de pildă, un griș cu lapte.

Nu sunt o tipă complicată culinar. Cozonacul cu ceai și iaurtul cu stafide sunt mâncăruri pentru mine. Eu am altă treabă decât frecatul maionezei. Eu am alte stresuri, dar simpaticul nu le mai înțelege de când o cunoaște virtual pe Marcela. Vrea să fac și eu baclava și chifteluțe tăvălite în pesmet și cu inimă de brânză sau ou fiert, vrea nu știu ce plăcintă cu dulceață și alte alea. În plus, îmi zice că, deși e pandemie, Marcela este cochetă și foarte veselă. Cred că o  place așa de mult, nu numai pentru că gătește apetisant, dar are și o gândire economică, pe sufletul lui de economist, care cred că a mai trăit o altă viață în Scoția. De când a auzit-o spunând că din bucătărie nu se aruncă nimic, se uită la mine bănuitor ori de câte ori duc gunoiul. Eu cum să fac față într-o așa situație? Nepricepută la tocat ceapa (că și aici se pare că este artistă!), risipitoare și cu părul nevopsit de două luni.

Așadar, am ditamai problema! Păi eu, care dau obsesiv cu aspiratorul și calc vagoane de rufe (că aici stă talentul meu!), cu ce să mă prezint mai tare ca Marcela? Că eu în loc să-l răsfăț cu bunătăți, îl stresez: nu pune aia acolo!, ce faci cu pantofii?, ia telefonul de pe masă!, spală-te pe mâini o oră!, dă cu dezinfectant! Și tot așa. Chef  Marcela cântă, iar eu îl bat la cap și nici nu îi fac de mâncare. Ar fi totuși o speranță. Găsim un loc sub soare toți și mă mai reabilitez un pic. Bobby B., care tace și meșterește, chef Marcela, vorbăreața vioaie, și cu mine, care vorbesc mult, dar meșteresc mai puțin, iubim grădinăritul. Aici e punctul meu tare! Am ghivecele mele de flori și grădinița cu dovleci, deci vin cumva pe strada lor. Pot să deschid un subiect dacă ne lovește vreodată conversația pe toți trei.

Eu, din fire, mă uit mai mult după partea plină a paharului, așa că-l las în continuare  pe YouTube cu  Marcela și cu Bobby B., considerând că face niște cursuri on line de dezvoltare personală, că poate așa învață și el să nu mai facă micii în sânge și să bată un cui sau două pe unde este cazul, plus o arcadă cu trandafiri cățărători.

FOTO CREDIT – www.pixabay.com

 

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Categorii:
bucatarie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title