fbpx
„RELIGIA MEA ESTE DRAGOSTEA“

Amorul și gripa se tratează cu palincă?

de

Eu știam că amorul și gripa se tratează la pat. Așa mi-a rămas mie în minte de pe vremea când citeam pentru a cincea oară Arta Conversației, cartea cărților pentru mine, a cărei autoare este doamna Ileana Vulpescu. Tot pe atunci, nesecatul folclor popular m-a învățat că, pentru ambele afecțiuni, cel mai bun medicament este aspirina săracului, medicament naturist, care se găsește peste tot în natura noastră și care rezolvă și cele mai grele cazuri de îndrăgostire virală sau răceală cinstită. Mai nou, că doar ne aflăm în secolul progresului accelerat, am auzit că, de fapt, amorul și gripa, se tratează cu palincă, deci tot bio, tot de prin curtea omului.

Sesizați așadar că cele trei remedii ne sunt la îndemână. Totul este să existe dorință și putință, că problemele de inimă și de amigdale se rezolvă fără cine știe ce stres. Pat, saltea, o bucată de canapeluță chiar și un colț de masă, ce o fi acolo, că nu mai face nimeni mofturi când îl ia amoarea și i se aprind călcâiele. Ce, credeți că îndrăgostirea este simplă? Ai niște simptome care te conduc la balamuc dacă le ignori și nu faci ceva să mai stingi din patimi. Este greu, credeți-mă pe cuvânt! Mai ales pentru bărbați. Noi, de bine de rău, când ne ia capul, desenăm inimioare, umblăm îmbrăcate în toate felurile de roz și stăm cu capul în nori ca să ni se mai ia din fierbințeala gândurilor de înamorare. Ei, masculii macho, sunt praf. Una la mână, că nu recunosc nici în ruptul capului că i-a lovit vreo atracție fatală, care să necesite urgent o descărcare nervoasă. A doua la mână, că prin parbrizul ochișorilor lor pofticioși, nu sesizează rozul nostru țipător pentru că interesul li se lipește de vreo bretea de sutien ori de dunga de la bikini. Când sunt doborâți de sentiment și realizează că la atâta iubire mai trebuie și un buchet de flori, fie se retrag în cochilie și stau la o bere cu băieții, fie bat în retragere și uită de problemă dacă este vreun meci la televizor. Trebuie să aibă curaj mare să rupă pisica, metaforic vorbind, și să abordeze subiectul cu ținta iubirii lor cu greu mărturisite.

Aspirina săracului nu se găsește la farmacie. Ea a fost recomandată de vraci pe vremea când firma Bayer nu făcuse încă ochi și lumea cădea la pat sau lângă, de la fierbințeala afecțiunilor despre care tot vorbim. Nu știu acum chiar sigur dacă a fost vraci sau vrăjitoare, că sigur ceva magie și blestem este și în rețeta asta. Că te iei de la o răceală și ajungi la o dependență de-ți dorești să te și însori. La tratamentul cu aspirină populară lucrurile sunt simple și ajunge și-o căpiță cu fân. Totul este să transpiri cât mai mult și cât mai eficient. În cazul îndrăgostirii, treaba asta ține loc și de cură de slăbire fără ore de fitness sau de pedalat. În cazul răcelii, dăm sentimentul la o parte, punem accentul pe aspectul practic al problemei și acționăm ca la carte în scopuri curative. Asta este, scopul scuză mijloacele.

Palincă, serios? M-am întrebat în sinea mea când am auzit remediul. Apoi am înțeles de ce. Palinca este foarte eficientă și foarte economică. Una la mână, că îngurgitată omoară toți virușii din tine –sau chiar și pe tine dacă nu ai măsură la pahar – doi la mână, că o frecție cu lichidul în discuție scoală din morți și cel mai mort dintre cei duși. Apoi mi-am amintit de efectul halucinogen al tratamentului, pe care l-am simțit chiar pe pielea și pe ochii mei, undeva prin Maramureș când, obosiți de la drum lung, gazdele ne-au pus la masă și ne-au cinstit cu un păhăruț cu ceva tărie locală. Vreau să va spun clar că nici nu contează de-i palincă ori horincă, tot un drac și tot cu multe grade. Cum spuneam, am cinstit masa gazdelor și, după două guri, am început să văd dublu. Mă uitam la soțul meu și-l vedeam doi. Mă uitam la gazde și-i vedeam patru. M-a luat cu panică pentru că vedeam ca șarpele Kaa din Cărțile Junglei când hipnotiza prada. M-au îndopat urgent cu ceapă și cu slană, ca să-mi recapăt vederea în varianta simplă, adică unul nu este egal cu doi. Ați înțeles? De aia amorul se tratează cu palincă ori horincă.  Bei un pic și te minți că în loc de o iubire ai două la fel.

Foto www.pixabay.com

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Categorii:
DRAGOSTE

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title