fbpx
„RELIGIA MEA ESTE DRAGOSTEA“

Filozofia greierului din zilele noastre

de

În copilărie, greierele este cel mai bun tovarăș de joacă, dar asta dacă vii tu cu jucăriile tale de acasă. Râde, vorbește mult, are disponibilitate pentru jocuri noi. Ce să mai! E un prieten de nădejde și la bătut mingea pe maidan, dar și la butonat computerul în tot felul de construcții IT numite incorect tot joc. Din păcate este stricător și nu îi pasă. Tableta lui are mereu geamul spart și așa rămâne până se strică de tot, iar bicicleta are mereu roțile dezumflate. Copilul greier este mereu bucuria celorlalți parteneri de joacă pentru că este vesel și foarte simpatic. Părinții și bunicii, poate ajunși furnici cu greutate în mușuroi, îl privesc cu drag și indulgență pentru că, nu-i așa, este doar un copil.

Când greierașul iese în lume și încearcă viața cu degetul, îi cucerește pe toți cu efervescența și nebunia lui. Iubește viața și viața îl iubește pe el. Fără griji, fără planuri de economisire sau credite pentru casă. Leasingul unui autoturism fățos și chiria la o garsonieră cât mai în centrul fițelor locative sunt când și când singurele urme de îngrijorare. În rest, e liber ca pasărea cerului, cântă la multe mese, iubește și este iubit.

Ce te faci tu, biată furnică serioasă, când te orbește iubirea și dai de un fantastic greieraș? La munte, la mare, în cluburi cool și cu haine de firmă. Viața voastră este un carusel, cu flori și culori de curcubeu. Viața voastră este de invidiat, greierele este dorit în toate cercurile și la toate chefurile pentru că este simpatic și dă tonul la distracție, căci nu există petrecere fără sufletul ei. Ce nu văd și nu știu celelalte furnici care te pizmuiesc şi pe facebook și pe instagram pentru fericirea perfectă, ce nu știu ele, este faptul că deconturile ajung mereu în cârca ta și asta te istovește. Biată furnică, invidiată de toți, doar tu știi cum împaci și creditorii și ziua de mâine! Părinții și bunicii greierelui, poate furnici cu și mai mare greutate în comunitatea locală, se roagă să rămâi lângă loaza lor cât mai mult timp, poate o viață!, și te țin cu capul în pământ ca să nu vezi pădurea de uscătura din bătătura ta.

Există în lumea asta și greieri, dar și greierițe și nu știu cum se face și se așază lucrurile în viața asta că pică în spatele câte unei furnici naive și cu două job-uri deodată ca să poată să facă față la atâta cheltuială cât are nevoie un cuplu cu sclipici.

Greierii, și ei și ele, sunt fericiți pe facebook. Carpe diem, carpe rosam! Mucavaua este decorul principal, ziua de azi, singura preocupare. Dar timpul trece și toamna îi prinde din urmă și atunci își aduc aminte că au făcut copii ca să aibă cine să le fie sprijin la bătrânețe, fără să știe cum a trecut copilăria lor, între două cadouri bune de inhibat remușcările personale și 100 de poze în ani de fericire pe facebook.

 

FOTO: IULIA MICLEA

 

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Categorii:
GANDURI

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title