fbpx
„RELIGIA MEA ESTE DRAGOSTEA“

Nevastă de fotbalist, nevastă de microbist. Cum o fi mai bine, cum o fi mai rău?

de

Pe mine mă ia capul, groaza și îngrijorarea când mă gândesc la vara asta. Ce ne așteaptă pe noi începând chiar din seara asta?  Începe campionatul mondial de fotbal. Fetelor! MON-DI-AL!! Suntem praf! Joacă echipele cele mai bune, toate meciurile sunt tari de tot, bărbații noștri nu vor mai fi ai noștri. Vor trăi o lună întreagă într-o bulă numai a lor, fericiți sau nu, în funcție de cum merge scorul, punctajul și golaverajul la echipa favorită. Nu va mai exista nimic altceva pentru ei, mă refer aici la microbiștii adevărați. Familia noastră, spre exemplu, a rămas  fără vacanță de vară, că uite, nici până acum nu am rezervat nimic nicăieri. Am ratat și mama lui earlybooking, dar pentru mnealui chiar nu contează! Nu știe decât 14 iunie – 15 iulie sau invers. Nu a făcut planuri decât pentru acest interval, în care știm de pe acum că nu va avea noapte sau zi ori program cu familia, de aceea eu mă întreb, dacă aș fi fost măritată cu un fotbalist cum ar fi fost?

Așadar eu, în calitatea mea de nevastă de microbist, știu ce mă așteaptă – mici, cârnați, bere apoi bere, cârnați și mici. Obligatoriu cu prietenii. Ei la o tablă și la un meci, eu la spălat farfurii și pahare. Ei, grămadă pe telecomandă, eu, cu fetele până prin sferturi, apoi de capul meu, că spre semifinale deja li se ia de atâta socializare și își trimit băieții să meargă unde văd cu ochii și la cine mai rezistă cu atâta stres la fiecare ratare sau, mai rău, meci pierdut. Nu zic, ca să nu vorbesc cu păcat, dar și al meu pleacă de acasă. Da! Se duce și el la ceilalți băieți și ne cară și pe noi cu el. La început este frumos, copilul se joacă cu copilul victimei de serviciu, noi, fetele, mai schimbăm  o impresie. Totul este aparent foarte bine până încep urletele în grup și toți microbiștii zbiară la televizor mai rău decât urlă câinii la lună: Du-te, măăăă! Pasează, pasează, goooool, goooool! Asta în varianta frumoasă, că sunt eu civilizată și nu vreau să reproduc din lista de expresii educative folosite în 95% din timpul meciului. Nici nu trec prea multe zile de la vreo adunare TV, acasă la noi sau în deplasare, că ne trezim că ăla micu știe mai multă anatomie decât ar fi cazul la vârsta lui și își etalează cunoștințele senin și foarte des. ‘Mnealui dă din umeri, că nu l-a învățat el așa ceva și eu, mama la copil, trebuie să-l resetez și să-i extrag din vocabular toate imprecațiile, că, la o adică, tot la mine se uită lumea chiorâș că nu prea m-am ocupat de el și de cei șapte ani de acasă.

Mă întreb cum este în familiile fotbaliștilor atunci când este campionatul mondial? Se adună și ei ca tot omul la televizor și cască ochiul curios la colegii de pe la alte echipe? Oricum, ei pricep mai bine ce se întâmplă pe teren. Se presupune că asta mănâncă pe pâine dimineață, la prânz și seara. Spre deosebire de ai noștri, consumatorii de fotbal cu bere s-or pricepe și or înțelege mai bine de ce unul aleargă spre dreapta când amatorii îi urlă la televizor să o ia în stânga. Și, poate plictisiți de atâta fotbal, închid televizorul și pun de un monopoly sau de-o carte pe dezbrăcate. Nu știu, mă gândesc și eu așa. Poate că nici nu se mai uită la meciuri și ies, romantic, în orașul golit de bărbați, ca să petreacă o seară de dragoste cu partenera lor. Oare? Oare ei au probleme cu vecinii? Le bate  și lor cineva în țeava de apă caldă? Oare la ei strigă nevasta: Potolește-te că ne știe tot cartierul! Nu mai urla așa că nu adoarme copilul și mâine merge la școală.

Așadar a venit 14 iunie, începe circul. Nu mai contează politica, nu mai contează can-canul. Fotbal și iar fotbal. Ne-om descurca noi, nevestele, or supraviețui și vecinii noștri. Oricum, lumea o va lua razna, va respira în ritmul cronometrului în prelungiri și va striga Victorie!!! la fiecare gol și  la fiecare sticlă de bere.

Se zice că nu înțelegi cu adevărat un om, decât după ce umbli în papucii respectiv mocasinii lui. Eu, în pantofii unei soții de fotbalist, nu am cum să umblu, că al meu bate mingea mai mult pe terenul de tenis și deloc pe cel de fotbal. Multe soții de fotbalist nu prea cunosc personal, doar două și sunt departe de ce vedem în revistele de scandal. Frumoase și cuminți, devreme acasă și devotate soților lor. Asta am văzut eu când m-am intersectat cu ele. Nu îmi sunt prietene, nu le-am văzut de mulți ani, dar le respect și le amintesc cu simpatie: Mirela Mutică, soția unui fotbalist iubit de galeria Rapidului, și Oana Răducanu, soția lui Narcis, care îmi este și văr de a patra spiță. Dacă viața mi le va scoate în cale, promit să mă documentez direct la sursă și să aflu cum este viața unei neveste de fotbalist! Până atunci, hai Argentina!!

FOTO: www.pixabay.com/ www.photofancy.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Categorii:
SPORT

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title