fbpx
„RELIGIA MEA ESTE DRAGOSTEA“

Dacă eu nu slăbesc, atunci ele să se îngrașe

de

Capra a fost mereu un punct de interes în curtea vecinului. Mereu ne uităm peste gard ca să o vedem cum se mai prezintă cornuta omului și suntem mulțumiți dacă o găsim slabă și gata să crape. Nu contează ce face vecinul, că poate el o hrănește mai bine și îi pune Bach la mulgătoare. Nimic! Capra lui trebuie să arate mai rău decât capra noastră și cu asta basta!

Cum stau eu în șezlong cu burta la soare, făcând exact nimic, trag cu ochiul ba în stânga, ba în dreapta ca să văd cum se prezintă situația și pe la alte capre din Europa noastră. Stau eu așa cu pălăria de soare trasă pe ochi și cântăresc concurența. Una are un costum de baie mortal, dar stă la două rânduri distanță deci nu pot să-i văd eticheta. Din păcate, pe la noi nu a apărut modelul, că l-aș fi recunoscut imediat, doar m-am foit destul și degeaba pe la magazine, ca să-mi înviorez ținutele de concediu. Și după ce că are costum de costum, mai arată și impecabil. Alta are o rochie de plajă senzațională asortată cu un turban la fel de șic. De unde le-o fi luat? Și asta e frumoasă, dar a mușcat din cașcaval. Am prins-o! Cum să te prezinți la plajă cu machiaj de seară? Una, că există riscul să te bronzezi cu pete, doi, cine mai crede în mitul rimel-ului waterproof? Și nu este corect față de noi restul fetelor de pe plajă. Ea cu fond de ten și ochii de sirenă mijită, noi cu cremă de protecție solară de un deget grosime întinsă pe față ca să nu ne atace ultravioletele. Adică ea glamour, noi doar poor!

Mă nemulțumește că nu au ieșit englezoaicele la plajă sau rusoaicele de peste 50 de ani. Nu știu de  unde o fi apărut, dar se pare că și Xena, prințesa războinică, a  preferat același resort. Uită-te la ea! Doi metri înălțime și niciun pic de celulită! Ce-o mânca frate și în ce program orar? Asta sigur nu mai pune nimic pe limbă de la cinci, nu de la șapte! Mă rog, treaba ei! O prăjiturică n-a omorât pe nimeni. Acum nu putem fi toate XS ca să omorâm comerțul local și comerțul cu cârpe în general. Da’ ce zic eu comerțul? Toată industria textilă, de la filatură la croitorie și design.

E minunat să stai degeaba! Bine că nu stau chiar degeaba, ochiul lucrează! Vede tot! Ascuns după ochelari, sub borul pălăriei mele istorice de care nu mă despart în nicio vacanță la mare de vreo cinci ani încoace, el stă și analizează. Vesticele ca de obicei pierd concursul european de frumusețe când se confruntă cu fetele din Est. Asta e viața! Sigur că scorul se echilibrează dacă privești problema pe flancuri militare, în sensul că flancul NATO ține bine piept atacului blond al rusoaicelor cu chip de păpușă de porțelan și asta numai datorită membrilor relativ nou cooptați, deci vorbim aici de poloneze, românce și cehoaice. Gândul astă mă mai înviorează, că doar sunt și eu geopolitic și geografic conațională cu Deveselu, așa că mă gândesc să nu mă las mai prejos și diseară la restaurant îmi pun tocuri și minijup.

Mă deranjează totuși că fetele astea trăiesc doar cu apă plată și lămâie. Nu știu dacă este sănătos așa? Nu zic, sunt și plinuțe la soare și chiar pline de tot, adică plesnesc de sănătate spre deosebire de subțirelele astea cu limonada. Mă rog, noi știm de la Slavici că femeia trebuie să fie bine legată, să pună sacul cu porumb la spinare și să meargă la moară cu el. Păi ele, săracele, de abia se cară pe ele și costumele lor de baie minunate. Ochelarii Chanel și unghiile lungi vopsite roz electric – cred că devin o problemă la orice deplasare. Ele nu l-au avut pe Slavici la bac și de aia nu şi-au însușit paradigma. Ce să zic? Dacă eu nu pot să slăbesc, măcar ele să se îngrașe!

Stau degeaba cu ochii în soare și ochelarii pe nas. Mare minune dacă nu cumva m-am bronzat ciudat că așa a pățit o amică acum 20 de ani la Costinești – la finalul zilei de plajă, era blondă, roșie și cu urmele ochelarilor pe față!

FOTO: IULIA MICLEA

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Tag-uri:
· · · · · · · ·
Categorii:
ATITUDINE

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title