fbpx
„RELIGIA MEA ESTE DRAGOSTEA“

A zis tata că ești vacă!

de

Copiii spun lucruri trăsnite, asta este știut. Din păcate  nimeni nu crede că ele sunt chiar rodul istețimii obrăznicuțe a minorului și după ce se produce dezastrul, victima râde politicos, se preface că  acceptă scuzele și apoi nu știu cum se face că rămâne pe veci cu o privire strâmbă și rece ori de câte ori îi iese în cale părintele adult și bine educat al loazei. Mama și tatăl se chinuie și se stresează să înțeleagă de unde i-a venit copilului să zică așa ceva și de ce tocmai unchiului Tom? Ce să fi avut cu el, că doar știe tot familionul cât de mult îl prețuiesc ei pe dragul de Tom.

A zis tata că ești vacă!, așa a glăsuit micuța noastră de numai trei anișori, uitându-se galeș la vecina noastră de palier. Cu ochișorii ei mari, cu obrăjorii bucălați, micuță și drăgălașă, copila noastră, un dop de om, putea să stâlcească orice alt cuvințel mai potrivit cu vârsta, dar ea nu! Când a dat la lift cu ochii de vecina, o doamnă minunată la care chiar țineam mult,  i-a spus clar și răspicat – a zis tata că ești vacă! Eu mai să scap  din brațe tot harnașamentul cu care mergeam spre parc, atunci când am auzit oroarea! Vecina s-a albit și a încercat să mimeze surzenia, zâmbind strâmb de parcă tocmai înghițise aguridă fără miere. Vai de mine! Cum poți să spui așa mămico! Mă scuzați! Aude la televizor toate prostiile. Da! La desene animate! Vecina mi-a făcut un semn firav, din mână, așa ca și când ar fi spus- stai liștită! Copii.. și s-a întors la ea în apartament, deși o găsisem gătită de plecare la ușa liftului. Eu, cu ochii în pământ și moartă de rușine, mă întrebam dacă va uita vreodată afrontul și dacă își va regăsi darul vorbirii atunci când mă va întâlni la lift sau la ședințele de bloc

La fel a pățit și o prietenă, al cărei băiețel i-a spus mamei ei, a zis tati că ești urâtă! . Vă dați seama ce șoc nervos a suferit coana mare, care se spetea de seara până dimineața, să crească și să educe copchilul. Adică ce? Ea muncește, fă curat, fă mâncare proaspătă în fiecare zi, spală copilul, plimbă copilul și măgarul de gineri-su în loc de mulțumesc, uite cu ce umblă. Bine că este el frumos, burtosu naibii! Că la așa o floare de fată ca a ei, se cădea mai mult noroc. A luat un butoi de bere, asta a luat! Prietena mea îmi povestea necăjită că a ieșit hai mare și că pe maică-sa n-a putut să o convingă neam că bietul om era nevinovat. E drept , grăsuț bine și băutor de bere, dar fără păcate verbale la adresa soacră-sii. Mai mult, ginerele a pus mâna pe un buchet mai arătos de flori și s-a prezentat la Botoșani, la poarta urâtei. Mamaie, sarumâna!, ce-mi făcu acesta micu! Păi cum să zic de mata că ești urâtă? Păi nu m-am bucurat eu că are ochii ca matale?

Ești cea mai rea! Ești în toate felurile! Așa începe dezastrul! Copilul o trântește și tu, mamă, tată, ce te nimerești să fii, nu știi pe unde să scoți cămașa și maioul și ce mai consideri că trebuie să scoți la așa o pleașcă. Degeaba încerci să repari. Cine se scuză, se acuză și mai tare. Nimeni nu crede că micuțul are amintiri dintr-o viață anterioară, probabil, speri tu, că altfel nu îți explici vocabularul și nici faptul că atunci când rostește minunea, nu mai stâlcește nimic. Copilul cu ochișorii lui mari și cu obrajii bucălați, inocența în persoană, prezintă toată credibilitatea din lume. Este doar un copil, ce știe el? Dar tu? Monstrul nerecunoscător, care nu are nici măcar bunul simț să nu vorbească de față cu copilul, tu ce te faci? Ai din start două probleme. Oare copilul este paranormal sau măcar extraterestru? Eu ce fac atunci când dau ochii cu vecina?

FOTO: www.pixabay.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Tag-uri:
· · · ·
Categorii:
VARSTE FRUMOASE

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title