fbpx
„RELIGIA MEA ESTE DRAGOSTEA“

Trăiască fotbalul și mopul! Și înfrățirea între popoare!!

de

A fost odată ca niciodată o fată cu mâinile neîndemânatice, care nu avea talent la niciun sport. Dar, precum se știe, Dumnezeu îi face cuib berzei chioare, așa că fata nimerea în tot felul de grupuri de sportivi foarte drăguți și deloc amatori. Iar când X din dreapta stă în cap, Y din stânga stă în coadă, normal că o lua și pe ea valul de entuziasm și credea că poate să stea în mâini, deși singura figură care îi ieșea sigur și tradițional era statul în fund pe scaun. Așadar vorbim despre o fată care părea foarte sportivă, dar nu era deloc. Mai exact, eram EU, acum la fel ca întotdeauna, în totalitate pe lângă subiectul și aspectul sportiv.

Nu ştiu cum se întâmplă în viața asta că mai ales extremele se atrag. La lipsa mea de talent și interes s-a lipit spiritul mereu competitiv și deschis spre orice mișcare sportivă al soțului meu. Fata cu mâinile neîndemânatice s-a măritat cu dependența de mișcare și informare sportivă, pentru că dumnealui dacă nu joacă tenis, nu înoată sau daca nu are partener la ping-pong, se dă cu bicicleta. Face mereu ceva. Dar, să fim înțelese, ceva cu rafinament, spre deosebire de mine, care nu prea mă cizelez deloc la acest capitol și fac sport când întind rufe, dau cu mătura ori tund trandafirii din curte. De altfel, după capul meu, bătutul de covoare sau ștersul geamurilor intră tot la categoria sporturi olimpice de vară sau de iarnă, în funcție de momentul când mă apucă.

Cum ziceam, simpaticul nu numai că a umplut casa de mingiuțe de la toate sporturile și ne împinge cu buldozerul să facem mișcare, dar are și dorință plus răbdare să se documenteze temeinic și foarte mult la fața locului. Spre exemplu, în cazul în care Steluța, vopsită în FCSB, joacă în deplasare mai departe de județele limitrofe Bucureștiului și deci nu îi este la îndemână prezența pe stadion – unde de altfel este nelipsit și unde beneficiază de marele câștig al elevării și diversificării comunicării verbale și non-verbal, atunci se lipește de colțul lui de canapea și, de acolo, ne împărtășește trăirile și cunoștințele sale nouă și vecinilor noștri pe o raza de un kilometru. Anul acesta, în Rusia, se ține în vară campionatul mondial de fotbal, deci avem ședințe peste ședințe, la cârnați, mici și bere, cu băieții din cercul lui literar. La revedere planuri de vacanță, la revedere conversații omenești. De la prima până la ultima zi, va fi așa de captivat de sesiunea de lucrări microbistice că, dacă plec în concediu doar eu, câinele și copilul nici nu cred că observă.

Am auzit la radio o știre care mi-a plăcut foarte mult și care mi-a demonstrat încă o dată, daca mai era nevoie, rolul ideilor geniale de marketing în creșterea vânzărilor prin fidelizarea clienților cei mai dificili. Se pare că nu știu unde s-a deschis o locație superbă pentru cuplurile iubitoare de sport în tandem. Este un concept foarte vechi și foarte nou în același timp. Cei doi lucrează în echipă, în sensul că ea mișună foarte mult, iar el stă cu ochii lipiți de un punct fix. V-am făcut curioase, nu-i așa? Ea aleargă de colo-colo, aparent haotic, dar vă asigur că ea știe exact ce face, iar el se anesteziază cu un lichid rece și nu își ia privirea de la punctul fix. Din când în când, cei doi interacționează de la distanță, nu telepatic așa cum ați crede, ci on-line. Da!  El încă de la început i-a predat ei ștafeta, adică onor cardul lui de salariu, și, în timp ce stă proțăpit cu un pahar de bere în fața unui ecran full HD și urmărește un meci de ceva, ea se agită și se precipită, luptându-se cu umerașele prin cabinele de probă. V-ați prins? Nu știu unde s-a deschis un magazin în care domnii au un salon cu proiecții sportive, iar soțiile au mai multe saloane de fashion. Uite așa, cred că s-ar rezolva multe din problemele cupurilor mixte, adică el disperat după sport și ea deloc! Vă dați seama ce trai pe vătrai ar fi în timpul campionatului? Ei, cuminți în salonul de așteptare, iar noi, scăpate de picnicurile ad hoc pune-te masă, ridică-te masă, am bântui ca niște pisici mulțumite că au nimerit  pe raftul cu lapte și cașcaval.

Trăiască mătura și mopul care ne țin într-o formă sportivă de invidiat! Nu mai avem nevoie de fitness, rezolvăm totul în jurul casei. În fond, și bărbații aleargă mult lipiți de canapea la fiecare meci de ce-o fi el și mai au și pretenția hidratării permanente. Halberea și aruncatul cu privirea sunt sporturi naționale? Da. Atunci trăiască fotbalul și mopul că țin familia unită și în formă! Dar eu tot visez la mall-ul ăla de care ziceau la radio, unde ea se simte excelent și el nu o grăbește și nici nu o bombăne!

FOTO: www.pixabay.com

 

 

 

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Tag-uri:
· · · · · · ·
Categorii:
SPORT

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title