fbpx
„RELIGIA MEA ESTE DRAGOSTEA“

Cine pleacă, cine rămâne în urmă

de

Azi, pentru prima oară, m-am simțit bătrână. M-am privit în oglindă și am văzut un chip nou, obosit și trist. Nu semăna cu mine fata din oglindă, dar era acolo și mă privea cu îngrijorare. Cine ești tu? De ce plângi?  Anul trecut pe vremea asta mă întrebam fără răspuns unde se duc oamenii buni. Acum mă întreb de ce-i alege și de ce-i lasă să sufere? Pleacă plânși, pleacă triști… ne lasă în urmă, îngrijorați pentru ce rămâne în urma lor.Suntem obligați să ne croim viitorul fără stâlpii noștri de rezistență. Suntem nevoiți să ne refacem scenariul pentru că povestea noastră a pierdut personaje cheie. Oamenii buni, oamenii dragi, capetele noastre de pod se risipesc pe pământ și se adună în cer, îngerii noștri păzitori de acum înainte.

Se despart drumuri, se agită ape, se schimbă viețile definitiv. Cine pleacă? Cine rămâne în urmă? Cine va ști să meargă mai departe ducând în suflet povestea care a fost și nu va fi să mai fie? Unde pleacă? Ce-l așteaptă în cer? Cine vine la întâlnirile din vis?

Omul bun, care i-a miluit pe toți, azi pleacă dintre noi, după o lungă și nemeritată suferință. De ce? Așa a fost destinul. Unde? Cu siguranță în raiul îngerilor buni. Lasă în urmă povești cu fapte bune și un regret imens. Un suflet bun, un suflet nobil se pierde în universuri de argint. Rămânem noi, copiii și nepoții. Rămân surorile alături una de alta, mama alături de sora ei, la fel de îndurerata, la fel de lovită.

Eu m-am născut în casa surorii mamei mele și a soțului ei și am fost, ca și verii mei, copilul lor. Și eu și sora mea am avut mereu două perechi de părinți – mama și tata, mămița și tata Radu. Astăzi echilibrul se rupe, pe Radu ni l-a luat Dumnezeu. Sprijinul nostru se macină. Astăzi noi, copiii lor, trebuie să fim puternici pentru ei. Am avut patru mâini puternice care ne-au ținut mereu bine întinsă plasa de siguranță, astăzi rămân doar trei. Astăzi suntem obligați să prindem noi, copiii, colțul care s-a slăbit și să îl întărim cu forța noastră. Astăzi noi, copiii lor,  picăm din paradis și suntem obligați să întindem bine plasa de siguranța a familiei noastre micuțe.

Zbor lin către lumină, suflet bun! Noi rămânem aici să avem grijă unii de alții!

FOTO: www.pixabay.com

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Tag-uri:
Categorii:
REGRET

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title