fbpx
„RELIGIA MEA ESTE DRAGOSTEA“

Mama mă-sii de breton

de

Uneori, nevoia de a schimba este imperioasă și, atunci, ce faci? Ce poți să schimbi când te împinge un viermișor să schimbi ceva la tine sau în viața ta? Soțul nu are rost să-l schimbi că este băiat bun și te iubește, mașina nu are rost că-și face treaba și oricum pentru tine contează doar culoarea și încălzirea în scaune, serviciul nici atât că doar ești ca la tine în bătătură… Deci ce să schimbi? Cum ce? Aspectul!! Și-atunci, cu soluția la mâncărimea schimbării în brațe, te prezinți la coafor și cazi pleașcă pe capul fetelor de acolo mai ceva ca pe capul psihoterapeutului.

Vreau să mă fac blondă! susur alintat privindu-mi în oglindă părul negru tuci vopsit așa de vreo douăzeci de ani încoace. Blondă? Pe bune? Azi? răspunde stilista mea îngrozită. Păi crezi că te scot blondă într-o zi? Nu te fac. Altceva? Știam că nu mă face, că avem discuția destul de des, de vreo zece ani și mai bine. Am luat-o tare cu blondul ca să scot un tuns și-un breton. Tipa este foarte încăpățânată, dacă nu vrea ea, nu face! De pildă,  anul ăsta a refuzat să-mi tundă mai mult decât minimum de vârfuri, pentru că i-a intrat în cap că nu am părul suficient de lung pentru un coc.

Dacă nu mă faci blondă, atunci fă-mi breton! Gata! I-am zis-o! Breton? Ești sigură? mi-a zis ea, privindu-mă cu ochi critic. Uite îți tai, dar pe lung și un pic oblic… așa, îți place? Mie, cel mai mult îmi place când se învârte pe lângă mine și îmi arată cum ar fi dacă ar tăia așa sau cum ar fi dacă am aranja părul altfel, și tot așa. Stau frumos în scaun, savurez răsfățul. Din când în când mai bombăn, ca un copil răzgâiat, care mai vrea o bomboană deși a mâncat un coș de ciocolată.

Mai scurt, scurt de tot! Mă aud vorbind. Scurt și într-o parte! La atâta hotărâre și dorință de schimbare, se înmoaie orice opoziție. Tipa se pune pe treabă și mă decupează și mă aranjează, tude, întinde cu föhnul, treaba ei, dar rezultatul mă încântă. Sunt alta. Sunt nouă. Cred că trebuie să-mi schimb toate actele cu poză.

Bretonul rezistă! am scris mândră pe pagina mea de facebook unde am cățărat și ceva poze, că prea plesneam de mândria schimbării și voiam să  trâmbițez în piața publică. Numai lui bărbată-miu nu i-a trâmbițat nimic, că m-a privit senin și a zis: Nu văd nicio diferență! Bretonul rezistă! Azi, mâine, până la prima baie sau la prima ploaie. Și de-abia de acum încolo începe circul!

Cine m-a pus să-mi fac bretooooon? Că nu știu să mă lupt cu föhnuuuuul? De ce nu plecăm de la coafor și cu tot cu coafezăăăăă? De ce nu ne-o dă nouă acasăăăă? Bretonul nu mai rezistă, sunt creață ca oaia domnului ministru! Am făcut în oglindă manevrele de resuscitare, dar degeaba! Din föhn iese fum, din breton nu mai iese nimic. Stă cocoțat în vârful frunții și râde de mine, răsfirat în toate direcțiile, mic și creț și obraznic. Trag de el și pe dreapta și pe stânga, dar se ține bine. Nu cedează nici de-al naibii. Mai rău, parcă strigă după ajutor…

Gata! Il dovedesc! i-am spus soțului meu, care, sătul de lamentările mele, s-a jucat de-a Moș Crăciun și mi-a cumpărat un föhn nou, mai țăpănos, după ce anteriorul s-a stricat în glorie, băgat în breton. Acum, utilată, dar fără talent, reușesc să păstrez bretonul vreo două zile. Dacă îi dau și fixativ, deja am cucerit jumătate de săptămână.

Ori eu, ori el! Și oricum, aștept să crească! Ați înțeles. Dragoste cu năbădăi. Eu îl vreau, el este confuz. Eu trag de el, să fie un breton mișto, el nu înțelege ce îi cer. Eu mă vait și mă necăjesc, el știe că este un breton tare, dar vrea să fie tratat la clasa lux, adică la coafor.

În concluzie, mă bucur că am schimbat la mine doar bretonul, că dacă mă făceam blondă, mă rupeam pe plâns! Să aveți o zi frumoasă cu multe idei bune și un breton cool!

www.gratisography.com

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Tag-uri:
· · · ·
Categorii:
frumusete

Comentarii

 • Esti grozava,si eu am un par cret-„vaaaai ce par frumooos!” aud de cand ma stiu si eu VREAU BRETOON!

  Irinoush 2 februarie 2018 19:46 Răspunde
 • Buna Iulia,

  Imi poti spune, te rog din suflet, la cine ti-ai „facut” bretonul? Sau sa-mi recomanzi pe cineva? Si eu am parul cret si acum 2 saptamani domnul care m-a tuns a refuzat categoric sa-mi faca breton si acum imi este greu sa gasesc pe cineva care „sa se ocupe doar de breton”. Imi doresc enorm sa-mi fac si cred ca voi ajunge sa ma tund singura :)))

  Geo 5 septembrie 2018 9:23 Răspunde
  • Salutare!
   Superbretonul mi l-a facut Mariana Grigore. A aratat foarte bine, dar trebuia aranjat dupa fiecare spalare. Daca vreti va trimit nr de telefon. O gasiti si pe facebook la CHIC SALON sau MARIANA GRIGORE.

   Iulia Miclea 8 septembrie 2018 5:06 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title