fbpx
„RELIGIA MEA ESTE DRAGOSTEA“

Nevastă, muieți-s posmagii?

de

Ea, frumoasă și devreme acasă, harnică și cu talent la împletit sarmale. El, un băiat minunat, îndrăgostit nebunește de Ea. Flori, cadouri, vorbe frumoase. El, un domn, ea, o prințesă. Totul  perfect! S-au văzut, s-au plăcut, s-au luat. Love is in the air.

Ea, frumoasă şi îndrăgostită, se străduiește să-i facă toate bucuriile. El, la început întoarce favorurile, dar încetul cu încetul începe să se simtă din ce în ce mai relaxat în relația sa de vis și își aduce aminte ce alintat era la mămica lui acasă. Ea greșește – știu sigur că asta este o mare greșeală – și începe să-l cocoloșească pe dumnealui. Instinctele ei materne, ancestral ascunse în toate spiralele genetice, se activează aiurea și Ea tabără pe el drăgăstos, cu gesturi minunate cum ar fi: îi face masaj la tălpi când vine El acasă foarte obosit (pe ea nu o masează nimeni că n-are nevoie, a stat douăsprezece ore pe tocuri de 10, dar nu se pune și nici Ea nu cere), îi pune trei feluri de mâncare acum gătite ca să fie totul proaspăt și delicios și îi pregătește o baie caldă. Lui. Normal. Cât stă El la apă caldă, ea mai aduce de la portbagaj restul de cumpărături, strânge un pic prin sufragerie și fixează televizorul pe canalul lui preferat de sport.

El, minunat cum spuneam că este, se învață repede cu cocoloșeala și, o vreme, compensează eforturile ei cu flori la ghiveci, nu la glastră, că, dacă dă un ban, să nu-l veștejească repede, să aibă randament mai mult timp, că ceva verde de decor tot rămâne în urma florii duse. Compară în sinea lui traiul de acum cu cel de la mămica și oftează mulțumit de alegerea făcută. Ea se descurcă bine. Spală, calcă, gătește. Sigur, mai are de lucrat un pic la sosuri și la dunga de la pantalon. Nu se vaită, aduce bani în casă și colac peste pupăză face eforturi să fie stilată și modernă. Chiar că are noroc! El! De El vorbim acum, să nu uităm asta.

Trec anii și ea o ține pe a ei. Face de toate, aleargă la piață și la grădiniță, strânge prin casă, face ciorbă și ședințe cu părinții, trage la muncă să își facă target-ul și la coafor să-și salveze ce se mai poate din aspect. Este protectoare și dedicată. Frumoasă și obosită. Nu pricepe unde îi fuge timpul și cum de nu şi-a mai văzut prietenele de peste un an. Trec anii și lui i se pare că totul este pe făgaș normal. El, cu fotbalul și politica, ea, cu restul, oricare ar fi acela că oricum e prea puțin pe lângă ce face El: Nevastă, ai văzut telecomanda? Nevastă, unde ai pus izmenele? Nevastă în sus, nevastă în jos. Dă-mi aia, fă-mi aia, scoate-le la vedere, pune-le pe umeraș… Nevastă și atât, nu iubirea, nu dragostea mea!

Frumoasa mea EA, oprește jocul și rescrie regulile! Cere și tu dreptul tău la răsfăț, la odihnă. Cere și tu cafeaua la pat și împarte cu EL responsabilitățile cele mari și cele mici ale casei și ale creșterii copiilor. El știe ce să facă și poate că uneori i-ar plăcea și ar vrea, dar dacă lași mereu de la tine, dacă nu îl înveți pe NU, dacă nu te urci și tu pe podium în dreptul locului întâi, nu va face singur pașii spre o altfel de abordare a responsbilităților maritale și asta nu înseamnă că nu te iubește, înseamnă doar că tu ai greșit.

Frumoasa mea EA, oprește jocul și rescrie regulile, altfel vei auzi, din ce în ce mai des și mai apăsător: Nevastă, muieți-s posmagii?

Foto: www.pixabay.com

 

 

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Tag-uri:
· · · ·
Categorii:
ATITUDINE

Comentarii

  • Genial :))

    Dana 22 ianuarie 2018 11:09 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title