fbpx
„RELIGIA MEA ESTE DRAGOSTEA“

S-a furat mireasa cu tot cu casă și mașină

de

S-a furat mireasa! Oau! Ce poezie! Mirele o caută, dar nu o găsește. Nu a luat-o nici nașa, nici sora, nici prietena din copilărie. S-a furat și dusă este. Muzica sună bine, nuntașii petrec, nimeni nu se gândește la călătoare.

S-a furat mireasa cu taxiul. Făt Frumos n-a venit pe calul său alb, că ar fi bătut la ochi, și în plus ar fi avut probleme în trafic. Calul lui cu șapte inimi nu știe să stea la semafor și, așa  rapid cum e, ar fi zăpăcit toate giratoriile. Făt Frumos a stat cuminte la masa lui cu paharul  de vin și amar, a râs sau a plâns, nu se știe, a stat și s-a întrebat cum de s-a ajuns aici, cum de nu a știut niciodată ce înseamnă ea pentru el.

Mireasa-i frumoasă și fericită Nu mai vede și nu mai aude. Nu-l vede pe el, ea l-a ales pe Zmeul Zmeilor dintre toți zmeii pe care i-a cunoscut. Mereu a fost atrasă de zmei, niciodată de feți frumoși, nici măcar de unul ca el cu stea în frunte. Ea nu-l vede și nu-l aude, nu l-a văzut și nu l-a auzit niciodată și doar se știu demult. Nici el n-a văzut-o pe ea, până azi când a înțeles ce pierde.

Făt Frumos cu stea în frunte a stat la masa lui cu paharul lui de vin și amar lângă o Ileană pe care i-au prezentat-o mirii ca să nu fie singur la nuntă. În plus cavalerul de onoare trebuia să aibă pereche, așa că i-au găsit-o ei, dintre prietenele nemăritate ale miresei. Fata nu era rea, dar acolo, în biserică, în lumina lumânărilor, pe când făceau Isaia dănțuiește, în rând cu nașii și copilul care ținea verighetele, acolo în biserică, s-a întâmplat ceva. A văzut-o cu coada ochiului pe mireasă și a hotărât că nu i-o lasă Zmeului, că e a lui și e nedrept să o piardă.

 Cine este Zmeul acesta așa de norocos? Cum a știut să o vrăjească și să o aducă în pragul lui? Frumoasa Cosânzeană chiar vrea să fie doamna Zmeu? O fi el Zmeul Zmeilor proprietar de SRL cu profit și casă cu etaj  în zona metropolitană a orașului, dar chiar și așa… Ce are el și nu au ceilalți? Că doar nu este singurul zmeu din oraș închegat și cu putere? De ce el și nu altul? Și de ce el și nu Făt Frumos? Mireasa este frumoasă, devreme acasă și are casa și mașina ei plus o slujbă bine plătită. Cum a vrăjit-o Zmeul? Care au fost vorbele magice care au adus-o azi la primărie și la biserică?

Făt Frumos a stat la masa lui cu paharul lui de vin și amar. Poate a râs sau a plâns, nu se știe, dar a hotărât că nu lasă lucrurile așa. Când a plecat dimineața de acasă nici prin cap nu i-a trecut așa un gând. A venit la nunta amicilor lui, hotărât să petreacă până dimineața cu toate Ilenele de la nuntă. Și acum stă și se luptă cu toate gândurile. Se tot frământă cum să facă să-și întoarcă norocul. Nu înțelege cum a putut să fie așa de orb și să o lase să treacă pe lângă el în toți anii care au trecut. Nu-i pasă de Zmeu, nu îi e frică de o luptă, nu l-a plăcut niciodată în mod deosebit, dar așa a fost să fie, să se știe de mici și să împartă aceeași gașcă.

Făt Frumos a luat mireasa la dans și a învârtit-o pe ring hotărât să rupă pisica în paisprezece. Acum ori niciodată! I-a șoptit frumoasei că el fură mireasa și au fugit împreună la taxiul care aștepta afară.

S-a furat mireasa! Mirele a obosit să o caute. Nu înțelege unde a greșit.

Mireasa este fericită. Acum înțelege că nu putea să îmbătrânească zmeoaică.

 

FOTO:pixabay.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Tag-uri:
· · · · · ·
Categorii:
DRAGOSTE

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title