fbpx
„RELIGIA MEA ESTE DRAGOSTEA“

Un bou și-o belea sau iubirea calculată

de

Un amic de-al nostru care se știa gelos ne spunea mereu că lui nu îi trebuie femeie frumoasă, că nu vrea să fie toți masculii cu ochii pe ea. La o adunare cu bere și alune sărate, ne-am trezit că băiatul aduce cu el și o fătucă pe care ne-o prezintă mândru: Iubita mea!  Fata, micuță, slăbuță numai piele și os, nu era ruptă din soare și nici la lună nu se califica. Era ruptă dintr-un meteorit, asta pentru descrierea plastică a personajului! Un alt prieten de-al nostru, mai poznaș de felul lui, s-a uitat la ei și a spus: Guriță, ai grijă ce-ți dorești!  Că ți se întâmplă! Ţin minte că, în facultate, deșteptul seriei noastre avea o teorie asemănătoare, dar de data aceasta, nu era vorba de frumusețe, ci de inteligență. Avea omul ideea fixă de se însoți cu o prostuță. Nu știu care este finalul poveștii, că pe soția lui nu am avut plăcerea să o cunosc în zilele noastre, iar la terminarea facultății el fiind încă în prospectare, nu știu care a fost rata de succes.

Un banc vechi, dar simpatic, spune că o femeie, ca să fie fericită, are nevoie de mai multe animale pe lângă ea: un jaguar în garaj, o nurcă în șifonier, un taur în dormitor și…  un bou care să-i ofere toate astea. Oare așa să fie? Să le luăm metodic. Jaguarul? Luxos, nu-i așa? Dar cum să te bucuri de el fără străzi și mai ales autostrăzi? Unde să-l parchezi? Și dacă l-ai parcat, cum îl păzești de vreo cheie sau un cui binevoitor? Și jaguarul vine la pachet cu ITP-ul, rovigneta, RCA-ul, asigurarea facultativă și reviziile periodice. Ei și? La toate automobilele se plătesc aceste taxe. Așa este, dar la bolizii de lux cifrele sunt altele. Nurca din șifonier pică și ea, deoarece acum trendul puternic ecologist ne aruncă în stofe și blănuri sintetice. Ești insensibil și împotriva curentului dacă scoți capul în lume cu vreo căciulă mai blănoasă, nu mai zic de apariții înfășurate în pieile, frumoase ce-i drept, ale unor  animale sacrificate. Eu personal nu sunt de acord cu sacrificarea animalelor nici pentru hrană, darămite pentru frumusețe! Aici, trebuie să recunosc, totul până la sărmăluțe! Deci pentru blănuri nu, dar pentru sărmăluțe, asta este… da! Și am ajuns la punctul G! Interesant că aici este indicat și preferat un animal mândru și încornorat. Taurul, mascul bine, umblă din start cu coarnele puse, surpriză!, chiar de soț. Unde dai și unde crapă! Și am ajuns la bou! Un animal puternic, bun și blând (ochii lui sunt cei mai expresivi din tot regnul), care rabdă, îndură și oferă. În concluzie, ai grijă ce-ți dorești! Nu prea umblă câinii cu covrigi în coadă și taurul, dacă s-a învățat dublură, greu se înhamă la jug.

Sunt multe perechi frumoase care merg prin viață umăr la umăr, iubindu-se și completându-se firesc. Anii post-comunism au schimbat percepțiile asupra cuplului standard din toate punctele de vedere. Părinții au învățat să respecte alegerile copiilor, iar divorțul nu mai stigmatizează.

Eu zic că, în viața asta, nu e bine să alergăm după cai verzi pe pereți sau să ne împiedicăm în compromisuri. Nu mai există fete bătrâne și nici burlaci convinși, doar oameni care nu au avut norocul să găsească omul potrivit cu care să pună cărămidă pe cărămidă într-o viață în doi. Norocul și-l mai face și omul cu mâna lui, dar pentru asta ai nevoie de disponibilitatea de a încerca, de a acorda șanse, de a rata și de a încerca din nou.

Perechea potrivită este perechea fericită, în care el și ea vibrează la fel, în care doar iubirea este singurul criteriu de selecție, fără șefi în amor și fără Isaure în căsnicii de complezență.

FOTO: IULIA MICLEA

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Tag-uri:
· · · · · · · · ·
Categorii:
DRAGOSTE

Comentarii

  • ffff adevarat

    sandu elena 29 iunie 2017 14:14 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title