fbpx
„RELIGIA MEA ESTE DRAGOSTEA“

Jurnalul călătorului hai-hui – Femeia cu țigara

de

Femeia cu țigara s-a uitat cercetătoare înspre mulțimea pestriță. Oameni de toate rasele, îmbrăcați nici festiv, nici lejer, așteptau cu nerăbdare micul spectacol promis de un renumit DJ de la Istanbul. Plaja era plină, grupuri-grupuri turiștii se așezau în jurul măsuțelor albe,  înalte, măsuțe de bar pe care chelnerii așezau cocktailuri care se voiau fine.

Eu am ales o măsuță chiar lângă ringul de dans, ca să fiu cu ochii pe copilele noastre, care se zbenguiau fericite pe platforma cu nisip. Simpaticului meu soț nu i-a plăcut alegerea mea, pentru că era aproape de scenă și era mult zgomot, așa că a ales o măsuță, pe același aliniament cu noi, dar ceva mai în spate.

Femeia cu țigara a urmărit atentă așezarea la mese și chipurile oamenilor. Undeva, la o masă în spate, un bărbat singur părea să savureze un daiquiri. Înalt, grizonat, singur. A pornit încet spre masa lui, alegând drumul cel mai lung, ca să lase timp perechii lui să i se alăture la masă, dar nu a venit nimeni. A zâmbit frumos și i s-a aşezat lângă el. Hello! Can I stay here?

Mami! Uite! O doamnă vorbește cu tati! mi-a spus fiica mea intrigată de prezența feminină de la masa tatălui ei. Ce face acolo?

Femeia cu țigară, înaltă, frumoasă, perfectă știe să își pună în valoare atuurile. Se întinde ca o pisică după un cocktail și își aprinde o altă țigară. Bărbatul o privește cu oarece curiozitate. Toți bărbații o privesc mereu fascinați de alura ei și de albăstrimea ochilor. Nici acesta nu este o excepție. Fumează expirand lent fumul de țigară. Conversația se leagă încet-încet.

Uite, doamna nu pleacă de acolo! insistă și cealaltă copilă. Stă cu el. Nu faci nimic? Nu știu de ce nu îmi vine să fac nimic. Mă amuză un pic povestea. Șerpoaica frumoasă pare să vorbească mult și ademenitor. Simpaticul ascultă curios și încurcat. Îi simt din când în când privirea ațintită către masa noastră, mi se pare amuzat și amuzant. Se mai uită la păpușa care i-a căzut pleașcă, mai dă un check in la masa conjugală, intrigat probabil de lipsa mea de reacție.

Cine este bărbatul acesta? De ce este singur? Are verighetă. Unde este ea? Cine este ea? Cât lipseşte? Nu contează! Pentru ea, bărbații însurați sunt cei mai buni clienți. Discreți, rapizi, fără obligații după.

Dacă tu nu faci nimic, facem noi! Mi-au spus copilele mele într-un glas, supărate că râd în loc să o gonesc pe intrusă. Nu știu de ce mă amuz. Mă simt bine. Nu simt niciun pericol. Nu văd ce se poate întâmpla. În jocul acesta de pe plaja, cartea de Popa Prostu nu pică la mine.

Ce se întâmplă? Cine sunt ele? De ce vin spre noi? Dady, dady, we are hungry!! Dady, we want to sleep!! Necunoscuta stinge ţigara supărată. Şi-a pierdut timpul. Păcat. De la o altă  masă o femeie frumoasă îi face cu mâna  prietenos.

Asta este, fato!! Keep trying! Normal, frumoasa sunt eu, pentru că în seara aceea chiar așa mă simțeam.

Foto www.pixabay.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title