fbpx
„RELIGIA MEA ESTE DRAGOSTEA“

Cât pe-aci să fiu o Gatsby, nu-i așa?

de

Am primit o invitație la o petrecere tematică, chestie destul de nouă pentru mine, deoarece până acum nu am mai participat la petreceri cu deghizări. Adică a mai participat copilul la petreceri cu zâne sau la serbări pentru care trebuia să îi pregătesc ținute pentru diferite roluri, dar eu, niciodată. Merg mai mult pe la nunți sau la botezuri, unde mă dau în stambă cu ce am prin șifonier, deci mă descurc fără să mă stresez prea tare. De data asta, tema din filmul Gatsby, m-a dat peste cap. La început nu m-am stresat prea tare, am văzut data și am aprobat participarea. Apoi am văzut tema și m-am gândit imediat la o rochie și la o pereche de pantofi, după care am închis subiectul. Problemele mele au început când, neavând ce face, m-am lăudat cu invitația pe whatsapp, pe grupul nostru de fete-neamuri: mama, soră-mea, vară-mea. Că m-am lăudat n-are nimic, că le-am cerut sfatul în legătura cu ținuta, mi-a fost fatal, pentru că ele, fete de aur ca de obicei, s-au și implicat și m-au luat la bani mărunți: Cu ce te îmbraci, cu ce te încalți, cum îți faci părul?

M-am trezit cu un potop de sfaturi, link-uri și păreri. Cea mai activă la căutat pe internet fiind – culmea! – mama, cea mai butonistă și cea mai informată. Rochia roz cu care voiam sa mă îmbrac n-a mai fost bună, deoarece am fost informată de soră-mea că mă face să arăt ca un păun și în anii ‘20 șmecheria era să ai pene, nu o rochie înfoiată apoape ciclamen. Pantofii i-a desființat mama, pentru că nu aveau cataramă. Pene nu aveam, le scoteam ochii doar cu mănușile mele de catifea neagră, 15 lei perechea, că le-am prins la reduceri. Am aflat de la ele că trebuie să am gâtul înfășurat în perle, zbenghi în frunte sub banda de catifea cu pene în ce culoare vreau eu și neapărat o rochie pe corp, nedecoltată, dar care să mă arate lungă și slabă, mai exact longilină. Lungă sunt, dar chiar așa de slabă, de unde? Am și eu o vârstă și o greutate, ca tot omul sănătos.

M-am apucat să caut rochii, așa pe fugă, am și găsit ceva, dar nu m-am îndurat să scot banul din buzunar pentru că, una la mână, nu sunt fan al filmului Marele Gastby în niciuna dintre variantele sale (scuze!!!) și doi, nu mă omor după stilul anilor ‘20, eu nefiind așa o tipă sofisticată, cu pene, sclipici și legături pe frunte. Adică mă leg la cap de obicei cu problemele altora și mă și strofoc să le rezolv, dar nu suport să mă leg cu catifea si alte dantele. Așadar, am găsit două-trei modele pe stilul invocat, dar nu am fost în stare să arunc banul doar pentru o seară, chiar dacă știam că ratez una dintre puținele ocazii în care aș fi putut să fiu și eu o divă. Am venit acasă tuflită şi turtită, regretând momentul în care m-am băgat în chestia asta. Cum să fiu o Gastby, dacă n-am timp să scotocesc după ţinute şi, pe deasupra, nici nu vreau să cheltuiesc?

Ia probează, dragă, rochia de la botez!, a sunat poruncitor sfatul-ordin al surorii mele. Ia stai, dragă, că probez, dar să vedem pe unde este, că a curs multă apă pe Dunăre de atunci și pănă acum. Și Dunărea ca Dunărea, dar în timpul ăsta, mai mult de 10 ani, nici greutatea mea n-a stat degeaba, am pus pe ici pe colo și din plin pe dincolo. Ia pune și rochia verde! – a zis și mama cu același ton de stăpân de sclavi. Pun, cum să nu pun, că îmi convine mai mult, doar am luat-o mai recent, vreo 5 ani să fie, deci mă încape. Precis! Am ascultat cuminte sfaturile, am probat rochițele indicate de modistele din familia mea, m-am pupat în oglindă, fericită că m-au încăput amândouă și l-am pus pe onor bărbatul-meu să-mi facă o mie de poze că să le postez pe grupul de whatsapp. Normal, el nu a rezistat la o mie, mi-a făcut doar șapte și mi-a dat și el indicații prețioase la fiecare ținută: Ia, dragă, un pulover pe gât și ești foarte bine! Și neapărat niște pene pe cap, vezi că avem o pernă cu fulgi de găină, poate asortezi ceva!

În final, m-a lăsat răbdarea, am încercat să mă învoiesc și să mă scuz ca să ratez marele party tematic, dar soțului meu îi venise cheful de dans (și da! el este fan Gatsby, mai ales dacă este și DiCaprio în el!), așa că, până la urmă, a trebuit să mă mobilizez cu adevărat. Am făcut chetă la noi în birou și fetele mi-au adus de acasă tot ce au avut cu perle, am controlat-o pe mama la mărgele și am găsit și la ea niște șiraguri false, dar foarte arătoase, deci m-am rezolvat. Fără pene pe frunte, dar cu o pleașcă pe cap, un ornament de perle făcut dintr-o coroniță pentru mirese, cu rochia verde că aşa eram mai îmbrăcată și nu sunt genul exhibiționist, plus mănuși de catifea. Am reușit să scot ceva, departe de stilul fetelor din film, aproape de o deghizare care să arate o preocupare cât de cât. Ca să zic așa, m-am încropit și m-am rezolvat. Data viitoare, când se mai întamplă să mai fiu invitată la vreo petrecere cu ştaif și teme pentru acasă, mă duc doar dacă este o adunare de păuni sau de prințese, că eu pe stilul ăsta sunt.

FOTO CREDIT – www.pixabay.com si  Bogdan Greavu

Atenție! Şalul din pene este din recuzita fotografului. Noroc cu el, că a mai salvat situația.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Tag-uri:
· · · · · · · · ·
Categorii:
FASHION

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title