fbpx
„RELIGIA MEA ESTE DRAGOSTEA“

Spune NU! Învață-l pe NU! Doar așa contezi, doar așa exiști!

de

De multe ori, într-o controversă sau pur și simplu în diverse situații de viață, noi, femeile, nu știm să-l spunem pe NU. Mai mult, simțim rușine pentru rușinea celuilalt și întoarcem privirea, prefăcându-ne că nu înțelegem și că nu contează. O dată, de două, de nouă ori. Pentru cel îndurat, iertat de obrăznicie sau de cine știe ce, iertarea noastră nici nu contează, nici nu există. Probabil, nici nu observă că a deranjat și asta pentru că nu îi pasă decât de marele sine și atât.

Spune NU! Învață-l pe NU! Doar așa contezi, doar așa exiști! Spune ce crezi cu adevărat despre orice, nu înghiți orice mizerie, nu întoarce privirea, nu te adapta tu la nevoile altora, doar așa, ca să nu superi, ca să fie bine. Nu va fi bine pentru tine dacă strângi din dinți și aduni compromis după compromis, vorbă înghițită după altă vorbă pe care ai fi vrut să o urli, să se audă până la Dumnezeu și înapoi, dar ai preferat să taci. Nu este bine și nu este sănătos dacă mereu îți amâni tu visurile, dacă te oprești pe marginea drumului de fiecare dată ca să faci loc din locul tău altuia, mai îndrăzneț și poate mai egoist.

Tu vrei la dreapta, dar altcineva vrea la stânga. Spune-i ce vrei, nu o lua pe un drum pe care nu îl simți al tău. Tu vrei să păstrezi, altcineva vrea să primească. Spune-i că nu ai de dat, spune-i că-i al tău. Tu vrei ceva, altcineva altceva… Spune-i ce vrei. Spune când îți este bine, spune când îți este rău.

Sunt oameni care n-ar supăra pe nimeni cu nimic, n-ar deranja nici cu o adiere de vânt, dar sunt și alții care nu au măsură, care vor doar pentru ei, cărora chiar nu le pasă de nimeni și nimic. Lor le spun take-ri! Ei sunt pentru mine acei oameni, de un egoism exacerbat, care se au doar pe ei și care cred că totul li se cuvine, că planeta se învârte doar în jurul cozii lor. Nu știu să spun dacă acești take-ri au sufletul înnegrit de răutate, probabil că mulți dintre ei chiar sunt capabili de fapte bune, de gesturi frumoase. Spun doar atât, că sunt învățați să-ți bage mâna în buzunar sau în suflet și să ia tot ce găsesc acolo, că întotdeauna primele și cele mai importante nevoi sunt ale lor, că pentru ei, noi restul, suntem doar trepte pe care se cațără nepăsători atunci când au de trăit un vis.

Știu, știu… Este foarte greu să îl spui pe NU, mai ales când ești un om frumos la suflet, care risipește  generozitate și iertare tot mereu. Știu, știu… Este greu să îl înveți pe NU, când toată viața ai fost o carte deschisă pe masa oricui a vrut să o citească. Așa este! Cum să îl spui pe NU, când simți că iți este jenă de pata de pe obrazul celuilalt? Și totuși, dacă vrei să contezi, dacă vrei să exiști, dacă vrei să nu fii doar un număr într-o gașcă cu mai mulți, învață să ieși din rând și să spui ce gândești și ce îți dorești de fapt, pentru că, să știi, doar așa te faci auzită, doar așa te faci respectată.

Și încă ceva, să știi că nu ești reaua relelor dacă iei atitudine! Să știi că vorba dulce, mult aduce și NU-ul tău elegant, NU-ul care te scapă de lanțurile unor obligații pe care nu le vrei, poate fi înghițit mai ușor de celălalt dacă are o formulare soft, fermă și nejignitoare. Da! Nu ești vreo scorpie dacă îndrăznești să trăiești așa cum vrei tu, fără să faci permanent pe plac, fără să lași mereu din bucata ta de noroc.

Învață să spui NU și vei vedea că vei rămâne același om bun, doar că nu vei mai întoarce privirea ca să nu vezi, că nu vei mai îngrămădi în suflet povești pe care nu le-ai vrut, că vei striga până la Dumnezeu și înapoi când vei simți nedreptatea sau abuzul. Învață să spui NU când nu îți convine și ai să vezi că începi să contezi.

Nu uita! Fetele bune ajung în Rai, fetele rele ajung unde vor!

FOTO CREDIT- www.pixabay.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Tag-uri:
· · · · · · · · · ·
Categorii:
ATITUDINE

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title