fbpx
„RELIGIA MEA ESTE DRAGOSTEA“

De ce se nasc mai multe fete decât băieți?

de

Nu știu ce au ursitoarele astea de nu sunt atente și nu dăruiesc egal norocul în viață? Se duc la câte unii și risipesc toate darurile din tolbă și când ajung la următorii constată că tolba e cam goală. Nu înțeleg de ce sunt așa de neatente chiar și când e vorba de gemeni sau alți multipli. Dă, doamne, la fel și organizat, să ajungă la toți și la toate! Fă o procedură de lucru, respectă un standard, nu așa la întâmplare, bagi mâna în tolbă și asta este, ce-ți vine la mână și la inspirație.

Ca să nu zic de bulibășala bulibășelii la departamentul cromozomial unde se stabilește sexul copilului. Nici acolo nimeni nu are nicio regulă, niciun șef nu se uită pe statistici și nu observă că plouă cu fete și mai rar cu băieți. Mă mir că berzele nu sunt vigilente și nu fac o prezentare amănunțită a situației din teren, ca să se facă o schimbare radicală de politică și să se echilibreze un pic harta geopolitică și de sexe a lumii. Da, geopolitică! Că și ele, berzele, au o problemă. Se duc și cară copii mai mult în India și China, nici ele nu știu de ce.

Dezordine. Da! Dezorganizare. S-a umplut pământul de fete! Din cauza berzelor, fiecare al cincilea copil al planetei este indian, iar o vorbă din folclor zice că tatăl de băiat e mai cu moț decât cel de fată.

Când într-o familie pică un băiat, toată lumea, în special tatăl, care crede că și-a adus el contribuția capitală, stă mangă o săptămână și se bucură de așa un noroc. Când pică o fată, dacă e prima, mai treacă meargă, se gândesc toți că au făcut un sprijin la bătrânețe și se apucă de treabă ca să-l toarne pe al doilea care trebuie să fie musai un băiat. Când și al doilea și al treilea tot fără cocoșel iese, atunci situația scapă de sub control și nu știu cum să închidă robinetul pe care nu se împerechează decât X-i cu Y-i feminini.

Eu am înțeles că bărbatul este cu sămânța și femeia cu solul, dar chiar și așa, nici unul nici altul nu controlează situația. Dacă nu se găsește nimeni clar la minte, care să pună piciorul în prag la departamentele mai sus amintite și să le organizeze un pic, ne zăpăcim de tot. Cromozomul șef spune că este prea ocupat cu cercetarea și că este interesat mai mult de culoare și de fizionomie decât de ce sex are copilul. Că dacă face încrucișările bine, scoate tot felul de prototipuri interesante. Că rasa ariană s-a colorat de tot și că trebuie găsite și alte combinații fascinante. Cromozomul șef nu vrea să se bage, pentru că este om de știință, nu administrator de bloc. Directoarea ursitoarelor nici nu vrea să audă de reproșuri! Ce vină are ea că modelul de tolbă e învechit și nu depozitează egal norocul și nenorocul? În plus nici nu vrea să recunoască faptul că, odată puse la masă, ursitoarele delegate mai combină vinul cu țuica și își pierd măsura la urări, ca să nu mai zic de faptul că uneori mai cer și la pachet. Nici ea nu se bagă, că e prea sus și e prea doamnă, pentru așa un mizilic. Barza săraca e cocoșată de muncă! Cară în dreapta, cară în stânga. Duce și doi trei deodată la câte o mămică norocoasă. Ce să las și la vecini? Ia-i tu pe toți că sunt ruptă de obosită. Aici era adresa, nu mai urc un etaj, ia-i și treaba ta cum te descurci! Barza e năucită de atâta transport. Nu se mai uită ce dă, fete, băieți, nu contează. Are foarte multe solicitări și nu o ajută logistica. Uite, odată a dus un copil negru la o pereche de blonzi! Noroc cu șeful cromozom, care i-a salvat onoarea și a zis că o dată la un milion de cazuri este posibilă și așa o ciudățenie. Barza vede, dar nu are timp de ședințe și  rapoarte.

Da. E mare zăpăceală în lume! Asta este! Asta este echipa, cu ea intrăm pe teren și țintim la medalie!

FOTO: IULIA MICLEA

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Tag-uri:
· · · · · · · · ·
Categorii:
ATITUDINE

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title