fbpx
„RELIGIA MEA ESTE DRAGOSTEA“

Fata moșului și fata bătrână

de

Fata moșului și fata bătrână sunt poate surori sau au fost vecine de stradă, se știu de o viață, cu bune și cu rele, se bucură dacă se văd pe stradă și se judecă pe ascuns. Sunt frumoase și ochioase, devreme acasă și cu pedigriu școlar.

Fata moșului este bine încropită. Ea are casă la marginea orașului, într-un cartier rezidențial luxos și mașină pe bani mulți. Stă cu moșul, adică un bărbat sărit de prima tinerețe, dar care o iubește ca pe ochii din cap și îi pune lumea la picioare. Fata moșului este fericită, are liniște și confort. Nu îi bate în ușă administratorul de bloc că nu a plătit fondul de rulment nici luna asta și nici nu se stresează că o sufocă ratele la mașina de spălat. Ea bate lumea în lung și în lat și își trăiește clipa.

Fata bătrână este și ea la casa ei. Apartament nou luat cu prima casă. Mașină nu are, dar nici nu-i duce lipsa. Ea este liberă ca pasărea cerului. Ajunge acasă liniștită, fără să-i pese de oră. Nu se stresează că nu are mâncare făcută sau că are de făcut lecții cu copiii. Fata bătrână este fericită, are liniște și confort. Este într-o relație fără obligații, se văd joia și toamna și atunci mai mult pentru sex. Fata bătrână este liberă să-și aleagă diminețile și nu dă socoteală nimănui pentru nimic.

Interesant cum se așază drumurile în viața noastră, cum se împarte norocul și cum ne plouă sau ne ninge în suflete deși afară sunt poate 40 de grade la umbră. Interesantă este și percepția societății, știți voi, gura lumii, care latră și toacă fără nicio măsură și fără niciun rost. Fata moșului și fata bătrână sunt două tipologii de femei moderne, neconstrânse social, neînrobite de prejudecată. Pentru că ele sunt fericite și împăcate cu viața lor. Pentru că nu iau fericirea din curtea altora și se descurcă cu felia lor de noroc. Moșul nu este moș decât pentru clevetitorii invidioși, care îi numără argintul din tâmplă și banii din cont. Fata bătrână nu este bătrână deloc, dar a sărit de 35 și atunci cumetrele mulțumite că și-au pus pirostriile la timp, o bombăne și o mormăie că are timp de teatru și de coafor.

Fata moÈ™ului È™i fata bătrână nu sunt singurele subiecte ale străzii. Fata fără copii este judecată că nu face copii, fără să se gândească cineva dacă vrea sau dacă poate. Fata cu mulÈ›i copii este clevetită È™i ea că stă toată ziua cu burta la gură È™i toarnă la plozi fără măsură. Fata divorÈ›ată este arătată cu degetul că È™i-a stricat casa fără să se întrebe gurile rele dacă a fost fericită sau nu, dacă ea este cea care a plecat sau nu. Fata cu mai multe căsnicii nu este bună nici ea, că înÈ™iră la bărbaÈ›i È™i tot aÈ™a… fata urâtă, fata grasă, fata slabă, fata …  Judecata străzii clevetitoare  nu este relevantă, dar, din păcate, de multe ori întinează È™i amărăște sufletele mai puÈ›in curajoase.

Cine ești tu, gură spurcată? De ce crezi că știi totul? De ce împroști cu noroi? Cine garantează că judecata ta este cea dreaptă? Sunt multe exemple de fericire croită împotriva normelor societății. Sunt multe valuri de indignare ipocrită contrazise de realități fericite. Sunt multe guri închise de povești de dragoste și noroc atipice. Sufletele noastre nu vor să mai stea chircite în matricea prejudecăților sociale, sufletele noastre resping etichetele fățarnice și își întind aripile spre cer.

Trăiți-vă viața frumos! Doar voi știți ce vă face fericite cu adevărat! Corul de clevetitoare este făcut din suflete triste lipsite de curajul de a trăi după pofta inimii.

FOTO: www.pixabay.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Categorii:
ATITUDINE

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title