fbpx
„RELIGIA MEA ESTE DRAGOSTEA“

Să vină un an bun!

de

Anul acesta a început frumos cu artificii și muzică bună. Nu am simțit nicio secundă vântul schimbării. Am văzut artificiile pe cer și un număr rotund – 2020. Am trecut pe lângă știri despre virusuri și alte arătări, dar m-a îngrijorat mai degrabă schimbul dur de replici între SUA și Iran. Am primit cu bucurie noul an și am sperat la liniște și pace. 2020, un număr  care mie mi s-a părut frumos, și-a lăsat puternic amprenta în istoria existenței noastre atât la nivel personal, cât și la nivel planetar. Noi, oamenii, am suferit de boală, de singurătate, de regret, planeta noastră însă a respirat adânc și a zâmbit. A savurat lipsa forfotei noastre consumiste și poluatoare.

Viața noastră, că ne place sau nu, este croită după legile naturii, iar natura este perfect organizată. Ea este generatoare de perfecțiune și nu știu cum și de unde un zeu unic, mai presus de dogmele religioase de pe Pământ, a croit totul până la detaliul infinit. Dumnezeul credincioșilor sau marele calculator al scepticilor atei a pus în echilibru și conexiune legile cele mai importante ale fizicii, matematicii și ale chimiei.

Matematica ne învață că unu și cu unu fac doi. Dragostea ne adună și ne numără la fel. Numerele definesc frumos viața noastră, zi de zi, după calendarul trecerii ei, an de an, anotimp după anotimp. Numărăm mereu – prieteni, kilograme, succese, iubiri, copii, tristeți și fericiri.  Adunăm și scădem neîncetat fără să fi fost pasionați de matematică în școală, adunăm și scădem pentru că viața noastră este croită după legile matematicii. Numărăm pe degete sau pe calculatoare sofisticate, trăim după algoritmi și ne așezăm în statistici. Da! Noi suntem de fapt numerele noastre, iar 2020 ne-a adunat lângă ai noștri și ne-a obligat la introspecție.

Chimia începe în primul rând prin dragoste și prietenie. Ea înseamnă atracție, noroc și compatibilitate. Înseamnă aromă și savoare. Chimia pare foarte complicată, atomi și molecule care se întâlnesc și se tot agită prin tot tabelul domnului Mendeleev, dar fără ea nu se poate. Chimia ne ajută cu unele dintre răspunsurile pe care le mestecăm în minte atunci când suntem departe de oamenii cu care am vrea să fim, de locurile unde ne-ar plăcea să umblăm.

La doctor, în service cu mașina, acasă, peste tot dăm de fizică și de legile ei. Noi suntem lumină și lumina este în noi. Suntem bucăți de energie desprinse din marea energie a Universului. Așa cred eu, așa simt. Avem rădăcinile bine înfipte în pământ și aripile întinse spre cer. Gravitația ne ține acasă, credința ne ridică spre înalt. Fiecare pas pe care îl facem pe pământ este descris de o formulă din fizică, fiecare gest de dragoste are și el mecanica lui.

Anul 2019  a fost realmente frenetic. A fost mai mult decât un an obișnuit. Parcă  timpul ne grăbea premonitoriu să trăim cât mai mult și cât mai intens într-un carusel de drumuri cu oameni și locuri,  fericiți că suntem sănătoși și că avem prieteni buni. Nu mi-am imaginat nicio secundă că, după atâta frenezie și culoare, omenirea toată  va fi copleșită de cifre, de știri, de măsuri și, mai ales, de atâtea lacrimi pe obraz.

Viața noastră este strâns legată de legile naturii și poate 2020 a fost anul în care am primit un avertisment major legat de felul în care înțelegem să trăim, să risipim, să ignorăm. Sper ca 2021 să ne găsească mai înțelepți, mai empatici și mai ales mai conectați la bătaia de inimă a planetei care ne îndură și ne primește în sufletul ei. Lacrima de pe obrazul anului care trece va fi poate ștearsă de zâmbetul anului ce vine.

La mulți ani sănătoși si fericiți! Să vină un bun!

FOTO CREDIT- www.pixabay.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Tag-uri:
· · · · · · · · · · · ·
Categorii:
ATITUDINE

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title