fbpx
„RELIGIA MEA ESTE DRAGOSTEA“

Femeie, dacă tu ești fericită, înflorești o lume întreagă

de

Din păcate, în România zilelor noastre, sunt destui bărbați care își tratează nevasta ca pe o mașină de spălat sau altă electrocasnică de care se folosesc pentru confortul de zi cu zi. Sunt aceiași care încă mai urlă – du-te, fă, la cratiță!, atunci când întâlnesc în trafic o șoferiță stângace sau care se așază comod pe scaunul rezervat în tramvai pentru bătrâni, gravide sau femei cu copilași în brațe.

De asemenea, sunt femei, în zilele noastre, care se mint că, dacă nu le altoiește bărbatul, nu sunt iubite sau, mai rău, închid ochii la infidelități și jigniri doar de dragul de a fi măritate, fără să conteze cum le trece viața lor. Și în aceste mezalianțe, în care bărbatul stă precum cocoșul pe gard, iar femeia umblă amărâtă cu capul în pământ, cresc fetițe și băieți, care cu greu scapă de tiparul familial al copilăriei lor, care trebuie să spargă ziduri de prejudecăți și cutume ca să ducă o viață altfel decât au văzut acasă, o viață în care cuplul înseamnă iubire și respect. Din păcate nu toți reușesc, nu toți au șansa de a întâlni oameni care să le schimbe viața și, atunci, sunt băieți și fete, care intră în viață convinși că femeia trebuie bătută preventiv, știe ea de ce.

Femeia este, de fapt, un altar al iubirii. Ea este solul care rodește, este liniștea unei case armonioase, mângâiere la necaz și voioșie într-o  viață fericită. O femeie care se iubește pe ea, și aici nu pledez pentru egocentrism, este o femeie care știe să își facă bărbatul fericit și familia frumoasă. Dacă vârsta nu mai este privită ca o limită a fericirii, dacă apelativul fată bătrână este șters din orice vocabular, dacă vorbele de duh ale înțelepților misogini dispar din zestrea noastră de proverbe și zicători, dacă mamele devin model de fericire pentru copiii lor, atunci, în România zilelor noastre, vom vedea mult mai multe familii fericite, iar copiii lor vor avea șansa să crească într-o societate mult mai sănătoasă.

Vremurile se schimbă și noi trebuie să ținem pasul cu ele și să conștientizăm că femeia este cheia fericirii, dar pentru asta trebuie să nu se grăbească atunci când alege, să nu închidă ochii atunci când iubește și să se rupă de blestemul prejudecăților cu care a crescut.

O societate care se vrea sănătoasă, trebuie să lupte pentru emanciparea femeilor – și nu pledez aici pentru un feminism exagerat, pur și simplu cer respect și iubire pentru fiecare mamă, soție sau iubită. O mamă de băiat modernă, respectată și iubită de soțul ei, va crește un bărbat care va ști să își prețuiască partenera de viață și să construiască temeinic lângă ea. O mamă de fată, inima unei familii fericite, va educa o femeie puternică, în stare să înflorească alături de bărbatul care o va iubi. Pare simplu, dar nu este deloc așa. Atât timp cât femeile nu înțeleg cât sunt de valoroase pentru familiile lor, dacă sunt în primul rând ele fericite și mulțumite, nu vom avea echilibru social. Dacă înțelegând acest lucru, ridică fruntea și îndrăznesc să își dorească mai mult de la viață, rupând lanțurile unor cutume păguboase, atunci putem începe să sperăm la mai bine pentru toți.

Din păcate, în ziua de astăzi, mai sunt bărbați care își tratează partenera ca pe o electrocasnică și nu știu câtă cerneală mai trebuie să curgă pe Dunăre, ca lumina încrederii și speranței într-o viață mai bună, să ajungă la toate fetele de măritat din orice sat, oricât de izolat și în orice casă din țara asta. Și mai cred că femeile creative și puternice, care lucrează în televiziuni cu impact național, au  datoria de a aduce lumină în mințile și în sufletele multor femei pe care, din păcate, de cele mai multe ori le privesc doar ca public țintă pentru audiențe de zile mari. Nu cred în CNA, nu filtrează cu adevărat decât din perspectiva intereselor de partid, dar sper din tot sufletul că vor fi din ce în ce mai multe voci cu impact din lumea audio-vizualului care vor avea puterea de intra în fiecare casă ca să le spună: femeie dragă, dacă tu ești fericită, înflorești o lume întreagă, dar pentru asta nu trebuie să te sperii de timp sau de gura lumii și trebuie să te prețuiești în primul rând tu pe tine și apoi restul lumii tale!

FOTO CREDIT – www.pixabay.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
ATITUDINE

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title